Gündem 20 milyon TL'lik kurban vurgunu

20 milyon TL'lik kurban vurgunu

Paylaş
20 milyon TL'lik kurban vurgunu

Çeşitli kurumlardan vekaletle kurban kesim ihalesini alan Mayet ve Yavuzet Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca teknik takibe alındı

56 KİŞİ GÖZALTINDA

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir ihbar üzerine açtığı soruşturmada Deniz Feneri Derneği, Mehmetçik Vakfı, LÖSEV ve Türk Hava Kurumu’ndan vekaletle kurban kesim ihalesini alan Mayet ve Yavuzet firmalarını teknik takibe aldı.

Takipte bu firmaların sahte belgelerle kurban kesimine fesat karıştırdığı tespit edildi. Ankara polisinin dün 9 ilde başlattığı operasyonda aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 56 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılar, ifadelerinin alınması için Ankara’ya götürüldü. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz gözaltına alınırken, diğer dernek başkanları da ifade için Ankara Emniyeti’ne çağrıldı.

KESMİŞ GİBİ GÖSTERMİŞLER

Soruşturmada usulsüz işlemleri nedeniyle ihaleye girmesi yasak ve kısıtlı olan firmaların, hayır kurumlarının açtığı ihalelere sahte belgelerle girdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, vekalet verdikleri hayır kurumlarına kurbanlıklarını kestiriyordu. Firmaların, hayır kurumlarının talimat vermesine rağmen kurban kesimi yapmayıp, sahte belgelerle kurbanları kesilmiş gibi gösterdiği anlaşıldı. Firmalar bu yöntemle sadece geçen kurbanda 20 milyon TL haksız kazanç elde etmiş.