Gündem 20 Ocak'a resmi açıklama

20 Ocak'a resmi açıklama

Paylaş
20 Ocak'a resmi açıklama

20 Ocak'a resmi açıklama

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, 20 Ocak tarihi ve sonrasında mevsim normalleri dışında "olağanüstü" meteorolojik bir hadise beklenmediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde, yetkisiz ve yeterli uzmanlığı olmayan kişi ve kurumlarca isabet oranı düşük hava tahminleri yapıldığı, özellikle 20 Ocak tarihinden sonra olağanüstü meteorolojik hadiselerin olacağının basında yer aldığını hatırlattı.

Çağlar, açıklamasında şunları kaydetti:
"Yaptığımız meteorolojik tahminlerde, 20 Ocak tarihi ve akabinde olağanüstü meteorolojik hadiselerin olacağı bilgisinin aksine, bu günlerde mevsim normalleri dışında olağanüstü herhangi bir meteorolojik hadise beklenmemektedir.

İnsan yaşamını doğrudan etkileyen meteorolojik hadiselerle ilgili olarak kurumumuzdan herhangi bir veri, analiz ve tahmin öngörüsü ile açıklama almaksızın konunun uzmanı, ehli olmayan, yetkisiz ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişilerce yapılan bu beyanlar halkımızı ve başta belediyeler olmak üzere ilgili kamu kurumlarını gereksiz endişe ve paniğe sürüklemekte, hadiselerden etkilenecek sektörleri zarara uğratabilmektedir."

Haberin Devamı