Seyahat 20 yıldır mağarada yaşıyor

20 yıldır mağarada yaşıyor

Paylaş
20 yıldır mağarada yaşıyor

20 yıldır mağarada yaşıyor

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Bozağaç köyünde bir kişi, doğa sevgisi nedeniyle yaklaşık 20 yıldır eve dönüştürdüğü mağarada yaşamını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kendini "doğa aşığı" olarak anlatan köylü geçimini ise Aydıncık-Gülnar kara yolunu kullanan yolculara çay satarak sağlıyor.
Bozağaç köyünden 3 kilometre uzaklıktaki Menekşe adı verilen mağarada yaşayan Mustafa Öztürk (60), doğayla iç içe yaşamayı çok sevdiğini, mağarada ise huzur bulduğunu söyledi.

Küçükken, ailesine ait hayvanları otlatmak için sürekli olarak Menekşe Mağarası civarına geldiğini anlatan Öztürk, "Hep böyle bir yerde, yeşille ve doğayla iç içe bir yaşamın hayalini kurardım. Yıllar sonra bu hayalimi gerçekleştirdim" dedi.

Yaklaşık 20 yıl önce yalnızlığı seçerek mağaraya yerleşmeye karar verdiğini belirten Öztürk, ailesinin ise doğa sevgisi nedeniyle bu kararına karşı çıkmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Mağaraya yerleşme kararı üzerine harekete geçtiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:
"Köylülerin hayvanlarını koyması nedeniyle Menekşe Mağarası çok kirliydi. Ancak, titiz bir çalışmayla mağarayı yaşanılabilir bir hale getirdim. İçerisinde sobam ve yatağım var. Tüm günümü burada geçiriyorum. Kedim, köpeğim var. En iyi arkadaşım onlar. Doğada huzur buluyorum. Kent yaşamının kargaşasından uzak bir yaşam sürüyorum."

YOLCULARIN UĞRAK YERİ

Öztürk, mağaraya sık sık köyden ziyaretçilerinin geldiğini belirterek, geçimini ise Aydıncık-Gülnar kara yolunu kullanan yolculara çay satarak sağladığını ifade etti.

Köydeki ailesinin de kendisini desteklediğini ve ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Öztürk, "Arada bir köye ve 15 kilometre uzaklıktaki Gülnar’a giderek ihtiyaçlarımı alıyorum. Ailem bana yardımcı oluyor. Yaşamımdan çok memnunum" diye konuştu.

Mağara içerisindeki havuzda balık ürettiğini ve taş oymacılığı yaparak zamanını değerlendiren anlatan Öztürk, özellikle yaptığı kuş figürlerinin yoldan geçenlerin fazlaca ilgisini çektiğini kaydetti.

Yalçın Taşlıalan / AA