Yaşam 200 bin turist balon turu için geliyor

200 bin turist balon turu için geliyor

Paylaş
200 bin turist balon turu için geliyor

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'ya bir yılda yaklaşık 200 bin turistin balon turu yapmak için geliyor

Son yıllarda Kapadokya’nın adeta simgesi haline gelen balon turlarına yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. Bölgede 5 yıldır balon turları düzenleyen Anatolia Baloons Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, yılda yaklaşık 200 bin turistin balon turu yapabilmek için Kapadokya’ya geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Balon turlarına son yıllarda özellikle İspanya, Amerika, Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistlerin ilgi gösterdiğini belirten Uluer, rüzgarın dingin olduğu sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda turistlerin Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını yakaladıkları söyledi.

Hafta sonu Kapadokya turu fiyatları ve programı için tıklayınız...

Uluer, şu bilgileri verdi:
"Dünya’da ticari balonculuğun mükemmel olarak yapıldığı tek yer Kapadokya’dır. Bölgede 15 balon işletmesi ve 50 balon turizme hizmet ediyor. Kapadokya denildiğinde, tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra artık balon turu da akla gelmeye başladı. Özellikle Nisan ve Aralık arasındaki dönem, en yoğun dönem. Yılda yaklaşık 200 bin turist balon turu yapabilmek için Kapadokya’ya geliyor.

Haberin Devamı

Sıcak hava balonculuğunun yapılabilmesi için bir bölgenin bazı özellikleri taşıması lazım. Öncelikle balondan keyif alınabilmesi için bölgedeki iklimin buna elverişli olması gerekmektedir. Diğer önemli konu ise, balon turu sırasında müşterinin aşağıda izleyeceği görsel dokunun olması gerekmektedir. Bu aranan özellikler Kapadokya’da fazlasıyla var. Bu nedenle gelen yoğun talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Hatta buraya balon turu için gelen bazı turist gruplarını, daha önceden rezervasyon yapmadıkları için uçuramadığımız da oluyor."

Uluer, Kapadokya’daki balon turlarına ilginin her geçen yıl arttığını, bölgenin güzelliklerini havadan izlemek isteyenler için 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişen turların 150 ile 250 avro arasında değiştiğini de kaydetti.

Kapadokya’da gerçekleştirilen balon turları sabah 04.30 sularında müşterilerin özel araçlarla otel ve motellerden alınmasıyla başlıyor. Balonun kalkacağı alanda toplanan müşterilere burada çay, kahve ve pastalar ikram ediliyor. Hava şartları uygun olduğunda balon kalkıyor ve turun sonunda müşterilere balonun indiği yerde şampanya patlatılıp kahvaltı ikram ediliyor.

Cem Özdel / AA

Hafta sonu Kapadokya turu fiyatları ve programı için tıklayınız...

Haberin Devamı