Yaşam 2009'un en ilginç haberleri

2009'un en ilginç haberleri

Paylaş
2009'un en ilginç haberleri

Geride kalan 2009 yılı pek çok komik ve şaşırtıcı olaya sahne oldu

EŞCİNSEL PENGUEN ÇİFTİ, YAVRU PENGUENİ EVLAT EDİNDİ

Almanya’da Humboldt türü iki erkek eşcinsel penguen, bir yavru pengueni evlat edindi. Bremerhaven kentindeki hayvanat bahçesinde "anne ve babasının" reddettiği penguene, eşcinsel penguenler babalık yaptı.


LOTO PARASINI ÇALIŞALARIYLA PAYLAŞTI

İtalya’da küçük bir metalürji şirketinin yöneticisi Marco Colombo (38), lotodan yaklaşık bir milyon Euro (2.2 milyon TL) kazandı ve bunun 350 bin Euro'sunu çalışanlarına dağıttı. Colombo, herbirine 70 bin Euro verdiği çalışanlarına çekilişten önce, "Kazanırsam parayı paylaşacağız" sözünü vermişti.

KADIN ASKERLER SUTYEN İSTEDİ

İsveç’te kadın askerler, ordudan savaş ve çatışma durumlarına uygun sutyen talebinde bulundu. 500 kadar acemi kadın askerin, sutyenlerini kendileri satın almak zorunda kaldığını ve bu çamaşırların çok çabuk koptuğunu, erkek askerlerin ise iç çamaşırlarını ordudan aldığını belirten sendika yetkilisi Paulina Rehbinder, kadın askerlerin dışarıdan satın aldığı çamaşırların savaş durumuna ya da yangına dayanıklı olmadığını, bu çamaşırların pratik bulunmadığını söyledi.

FRANSIZ SIRIKÇI "eBAY"DE SPONSOR ARADI

Erkekler sırıkla yüksek atlamada dünya ikincisi Fransız atlet Romain Mesnil, internet üzerindeki açık artırma usulü alışveriş sitesi eBay’de sponsor aradı.

eBay’de atletizmdeki başarılarını anlatarak, kendini sponsor adaylarına tanıtan Mesnil, düzenlediği basın toplantısında, "Komik olacağını düşünerek, bir de bu yolu denemeye karar verdim. Bekleyip göreceğim" dedi.

LETONYA’DAN İSVİÇRE’YE 28 GECEDE UÇAN YARASA

8 gram ağırlığındaki bir yarasa, Letonya ile İsviçre arasındaki 1360 kilometrelik mesafeyi rekor kırarak 28 gecede geçti.

İsviçre Yarasaları Koruma Vakfı yetkililerinin açıklamasına göre, ekim sonunda ülkenin orta kesimindeki Selzach bölgesinde tespit edilen minik yarasanın, taşıdığı bilezikten, iki gün beslendikten sonra Letonya’dan 28 gün önce salıverildiği anlaşıldı.

1 MİLYON DOLARI ÇÖPE ATTI
İsrail’de bir kadın, içinde 1 milyon dolar bulunan yatağı yanlışlıkla çöpe attı. Annesine sürpriz yapmak için yaşlı kadının eski yatağını atıp yenisini alan, adı yalnızca Anat olarak açıklanan genç kadın, annesinin, yatağının içine biriktirdiği 1 milyon doları sakladığını bilmiyordu.

Yatağı attıktan sonra annesinden paranın varlığını öğrenince neredeyse düşüp bayılacak hale gelen kadının dünyası başına yıkıldı. Yatağı bulmak için hemen evden dışarı fırlayan Anat, çöpçülerin yatağı çoktan aldığını gördü.

MİLYONERDEN KÖPEĞİNE 400 BİN EURO'LUK KARŞILAMA

Çinli milyoner kadın, yeni köpeğine havaalanında özel bir karşılama yaptı. Uzun süredir Tibet terrier cinsi bir köpek arayan Wang adlı kadına mutlu haber, Çin’in kuzeybatısındaki bir eyaletten geldi.

Köpek, Xi’an’a gelişinde 30 Mercedes’ten oluşan bir konvoyla karşılandı ve bu sevda milyoner kadına 400 bin avrodan fazlaya mal oldu.

90 BİN 'MÜSTEHCEN PLAKA' YASAKLANDI

Suudi Arabistan’da genç zenginler arasında özel araç plakaları yayılırken, Arap harflerinin Latin harflerine çevrilmesiyle ortaya çıkan İngilizce kelimelerin bazıları büyük rahatsızlık yarattı ve 90 bin plaka yasaklandı.

Yetkililer, müstehcen anlamlar taşıyan üç harflik bazı dizilere yasak koyarken, yasaklananlar listesinin başındaki harf dizisi "USA" (ABD) oldu. Bu özel plakalar, son dönemde açık artırmalarda 1,6 milyon dolara alıcı buluyordu.

BEYAZ SARAY’DA "DAVETSİZ MİSAFİRLER"

ABD Başkanı Barack Obama’nın Hindistan Başbakanı Manmohan Singh onuruna Beyaz Saray’da verdiği yemeğe iki davetsiz misafir katıldı.

Beyaz Saray, tüm güvenlik önlemlerini ellerini kollarını sallayarak geçen Tarık ve Michaele Salahi çiftinin, yemeğin verildiği Mavi Salon’a, aralarında Barack Obama ile Singh’in de bulunduğu karşılama sırasından geçerek girdiğini gösteren bir fotoğrafı Amerikan basınıyla paylaştı.

Tarık ve Michaele Salahi çiftinin, bir TV eğlence programına katılmak istediği, yaptıklarını Facebook internet sitesinde anlattığı ve kanıt olarak o gece orada çektirdiği bir fotoğrafı siteye koyduğu belirtilmişti.

52 MARATON KOŞTU

65 yaşındaki Japon Akinori Kusuda, Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 52 günde 52 maraton koştu. Yorulmak bilmez maratoncu, arka arkaya 52 maraton koşarak bir İtalyan’ın rekorunu elinden aldı. İtalyan maratoncu arka arkaya 51 maraton koşmuştu.

"THATCHER ÖLDÜ" MESAJI

Kanada’da Ulaştırma Bakanı tarafından bir başka bakana yollanan "Thatcher öldü" cep telefonu mesajı, ortalığı karıştırdı. Mesajı Toronto’da bir galadayken alan bakan şoke oldu ve haber ışık hızıyla galadaki diğer üst düzey davetliler arasında yayıldı.

Kanada Başbakanı Stephen Harper, İngiltere’nin "Demir Lady" lakaplı 84 yaşındaki eski Başbakanı Margaret Thatcher’ın hayatını kaybettiği yönünde bilgilendirildi.

Diplomatik danışmanlar derhal Demir Lady’nin ölümü nedeniyle İngiltere’ye resmi bir taziye mesajı hazırlığına girişti. Downing Sokağı ve Buckingham Sarayı aranınca, telefonun diğer ucundaki İngiliz yetkililer şaşırdı. İşin aslı sonradan ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı John Baird’in Demir Lady ile aynı adı taşıyan sevgili kedisi "Thatcher" ölmüştü.

4

Haberin Devamı