Dünya 2009'un skandalları ve gafları

2009'un skandalları ve gafları

Paylaş
2009'un skandalları ve gafları

Time dergisi, ABD'de yaşanan skandallar ve gafları seçti

Katie Rooney’in hazırladığı yazıya göre, yılın en kötü gafını, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden yaptı. NBC’deki Today Show adlı programda domuz gribiyle nasıl baş edilebileceğiyle ilgili öğütler veren Biden, insanları uçaklar, altgeçitler ve okullardan uzak durmaya çağırarak, "Aileme verdiğim en önemli tavsiyelerden biri de kalabalık ve kapalı alanlardan uzak durmaları. Bu konu Meksika’ya seyahat etmekle ilgili değil, uçağın içindeki hasta insanlarla birlikte aynı kapalı ortamda olmakla ilgili. İçlerinden biri hapşırdığı zaman, hastalık uçağın her yerine dağılıyor" dedi.

OBAMA'DAN ENGELLİ GAFI

Yılın en önemli gaflarından biri de ABD Başkanı Barack Obama’ya ait. Obama, ünlü talk-şovcu Jay Leno’nun programı "The Tonight Show"da, bovling oynamayı beceremediğini anlatmak isterken, "Bu sanki engelli olimpiyatları gibi bir şey" ifadesini kullandı. Gaf yaptığını o anda kendisi de anlayan Obama, programdan hemen sonra Engelli Olimpiyatlar Başkanı Tim Shriver’ı arayarak özür diledi.

YILIN SKANDALLARI

1- Güney Carolina Valisi Mark Sanford’un günlerce ortadan kaybolması, ardından da gizlice gittiği Arjantin’de bir kadınla yaşadığı evlilik dışı ilişkinin ortaya çıkması.

2- İngiltere’de kabine ve Avam Kamarası üyelerinin masraflarını devlete ödetmesi.

3- David Letterman, şovunda çalıştığı genç kızlarla ilişkiye girmesi.

4- 6 çocuğa sahip Nadya Suleman adlı bir kadının tek seferde 8 çocuk doğurması.

5- Cumhuriyetçi Parti’nin "yükselen yıldızı" olarak kabul edilen ve muhafazakar tutumuyla tanınan Nevada senatörü John Ensign’in yanında çalışanlardan biriyle evlilik dışı aşk yaşaması.

6- ABD’de bir çiftin reklam için oğullarının balonla havalandığına dair yalan söylemesi.

7- Ünlü golfçü Tiger Woods’un tartışmalı bir kaza geçirmesi ve evlilik dışı ilişkileri bulunduğunu kabul etmesi.

8- ABD’de bir havayoluna ait uçağın, pilotların bilgisayarda çalışmaya dalması nedeniyle havalimanını geçtiği halde iniş yapmaması.

9- Gizli kamera çekimleri sonucunda Refom İçin Toplum Organizasyonları Birliğine (The Association of Community Organizations for Reform Now) mensup bazı çalışanların, "fahişelik, vergi ve insan kaçakçılığına" yardım etmeye istekli olduğunun ortaya çıkması.

Haberin Devamı