Spor 2010 sonrası yaprak dökümü

2010 sonrası yaprak dökümü

Paylaş
2010 sonrası yaprak dökümü

2010 Dünya Kupası'nda başarı gösteremeyen takımlardan 11'inin teknik direktörleri işinden oldu

Güney Afrika’nın ev sahipliğinde, 11 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında 32 ülkenin katılımıyla düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nda başarı gösteremeyen takımlarda teknik direktörlerin bazılarının işine son verildi, bazıları da tüm sorumluluğu alarak kendi istekleriyle takımlarını bıraktı.

FIFA dünya sıralamasında ilk sırada bulunan, ancak çeyrek finalde Hollanda’ya yenilerek Dünya Kupası’na veda eden Brezilya’da teknik direktör Dunga’nın görevine son verildi.

BÜYÜK FİYASKO

1998 Dünya Kupası’nda şampiyon olan, ancak bu kupada performansı spor otoritelerince "fiyasko" olarak değerlendirilen Fransa’nın teknik direktörü Raymond Domenech’in sona eren sözleşmesi ise yenilenmedi.

Fransa’yı bundan böyle Bordeaux’yu 2008-2009 sezonunda lig şampiyonluğuna taşıyan Laurent Blanc çalıştıracak. Dünya Kupası’na çeyrek finalde veda etmesine karşın oynadığı futbolla beğeni toplayan Paraguay’ın Arjantinli teknik direktörü Gerardo Martino ise takımı kendi isteğiyle bıraktı.

Kupaya, ikinci turda Arjantin’e 3-1 yenilerek veda eden Meksika Milli Takımı’nın çalıştırıcısı Javier Aguirre de istifa eden bir başka teknik direktör oldu.

Grubunu son sırada bitirerek, kupa mücadelesine daha ilk turda veda eden, 2006 Dünya Şampiyonu İtalya’nın teknik direktörü Marcello Lippi de görevinden istifasını, "Tüm sorumluluğu alıyorum. Takımı yeteri kadar çalıştırmadım" sözleriyle duyurdu.

JAPONYA VE YUNANİSTAN DA İSTİFA

İkinci turda elenerek, finallere veda eden Japonya’da Takeşi Okada, görevini bırakan teknik direktörler arasına katıldı.

Fransa ve İtalya gibi henüz ilk turda kupaya veda eden Yunanistan’ın teknik direktörü Otto Rehhagel de istifa eden çalıştırıcılar arasında yerini aldı.

2001 yılından bu kupaya kadar takımı çalıştıran 71 yaşındaki Rehhagel, 2004 yılında Yunanistan’ı Avrupa şampiyonu yapmıştı.

Kamerun’un Fransız teknik direktörü Paul Le Guen de takımıyla yeni bir sözleşmeye imza atmayacağını belirterek, görevi bıraktığını kamuoyuna açıkladı.

Dünya Kupası’na ikinci turda veda eden Güney Kore’nin teknik direktörü Huh Jung-moo, kupaya ilk turda veda eden Güney Afrika’nın Brezilyalı teknik direktörü Carlos Alberto Parreira ve gruptan çıkamayan Fildişi Sahili’nin İsveçli teknik direktörü Sven Goran Erikson da takımlarını bırakan diğer teknik direktörler oldu.

Haberin Devamı