Spor 2010'da Türkiye'den 14 futbolcu

2010'da Türkiye'den 14 futbolcu

Paylaş
2010'da Türkiye'den 14 futbolcu

Güney Afrika'da 11 Haziran'da başlayacak olan 2010 Dünya Kupası'na katılacak ülkelerin ön kadroları açıklanırken, ligimizden 14 futbolcu da boy gösterecek

Teknik direktörlerin açıkladığı aday kadrolarda, Turkcell Süper Lig’de forma giyen toplam 14 futbolcunun olması dikkati çekti. Turkcell Süper Lig’in 7 ayrı takımında oynayan 14 futbolcunun 5 tanesi, Galatasaray forması altında mücadele ediyor.

KADROLARDAKİ FUTBOLCULAR

Galatasaray: Giovani Dos Santos (Meksika), Lucas Neill (Avustralya), Harry Kewell (Avustralya), Elano (Brezilya), Abdulkader Keita (Fildişi Sahili)
Fenerbahçe: Diego Lugano (Uruguay),
Beşiktaş: Filip Holosko (Slovakya), Rodrigo Tello (Şili)
Trabzonspor: Rigobert Song (Kamerun)
Antalyaspor: Mile Jedinak (Avustralya)
Kayserispor: Hamidou Souleymanou (Kamerun)
Ankaragücü: Njitap Geremi (Kamerun), Marek Sapara (Slovakya), Robert Vittek (Slovakya)

GALATASARAYLILAR BİRBİRLERİNE RAKİP

2010 Dünya Kupası’nda Portekiz, Kuzey Kore, Brezilya ve Fil Dişi’nin oluşturduğu (G) Grubu, Galatasaraylı futbolcuların mücadelesine de sahne olacak.

Galatasaraylı Giovanni Dos Santos ve Elano, Brezilya Milli Takımı’nın şampiyonluğa ulaşması için ter dökerken, sarı-kırmızılı takımın bir diğer oyuncusu Keita ise grubun favorisi Brezilya karşısında ülkesi Fildişi Sahili’nin formasını terletecek.

Brezilya ile Fildişi Sahili arasında yapılacak karşılaşma, 20 Haziran Pazar günü yapılacak. Ayrıca İsviçre, Honduras, Şili ve İspanya’nın oluşturduğu (H) Grubu ise Turkcell Süper Lig’de forma giyen Güiza ve Tello’yu da karşı karşıya getirecek.

Beşiktaşlı Tello’nun forma giydiği Şili Milli Takımı ile Fenerbahçeli Güiza’nın yer aldığı İspanya Milli Takımı arasında yapılacak karşılaşma, 25 Haziran Cuma günü yapılacak.

Haberin Devamı