Dünya 2012 felaket yılı mı olacak?

2012 felaket yılı mı olacak?

Paylaş
2012 felaket yılı mı olacak?

Yaşanan felaketler Mayalar'ın 2012 kıyamet senaryosunu gündeme getirdi. Bu durum dünya eksenindeki değişime bağlanıyor. Felaketlerin sürmesinden endişe ediliyor

Endonezya'da 9.1, Japonya'da 8.9, Şili'de 8.8... 2000'li yılların başlangıcından bu yana dünya alışılmadık büyüklükteki depremlerle sarsılıyor. Kasırgalar güç kazanıyor, volkanlardan yayılan küller koca kıtaların üzerini kaplıyor. Pakistan, Çin, Brezilya gibi ülkeler tarihin en büyük sel felaketlerini ardı ardına yaşıyor. Dünya'nın hayat kaynağı olan Güneş'te ise son yılların en büyük patlamaları yaşanıyor. Gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelmeye başlayan doğal felaketler bunlarla da sınırlı değil.

Haberin Devamı

DOĞANIN DENGESİ BOZULDU

Büyük iklim değişiklikleri ve ani ısı hareketleri doğanın dengesini bozuyor. Toplu hayvan ölümleri yaşanıyor, kuşlar binlerce yıllık göç rotalarını değiştiriyor. İnsan yaşamının devamını sağlayan besin zincirinde çok önemli bir yere sahip olan bal arılarının nüfusuysa her geçen gün biraz daha azalıyor.

>> JAPONYA'YI VURAN FELAKETTEN ÇARPICI KARELER

Son yıllarda doğal felaketlerin artış göstermesinin tesadüf olmadığını savunan çok sayıda kişi, kıyamet gününün yaklaştığını iddia ediyor. Kıyamet senaryolarının ortak noktası ise 2012 yılını işaret etmeleri.

Matematik ve astronomi alanında çağına göre son derece ileri bir uygarlık olan Maya uygarlığının kullandığı takvim, 21 Aralık 2012'yi dünyanın sonu olarak kabul ediyor. Sümerlerin öngörüsü de Nibiru veya Marduk adlı bir gezegenin 2012'de dünyaya çarpacağı yönünde. Bazı bilim insanlarıysa Güneş üzerindeki lekelerin 2012'de en yüksek değişim hızına ulaşacağını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Güneş'teki aktivitelerin, 21 Aralık 2012'de Dünya'nın manyetik kutuplarının aniden yer değiştirmesine sebep olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Kutupların yer değiştirmesi halinde pusulaların kuzey yerine güneyi göstereceği, güneş artık batıdan doğacağı, büyük depremler, seller ve dev gelgitler oluşacağı belirtiliyor. Çinlilerin 3 bin yıllık "I Ching" metinlerinde de 22 Aralık 2012'de dünyanın sonunun geleceği belirtiliyor. Türk uzmanlarsa felaketlerin süreceğini ancak kıyamet habercisi olmadığını söylüyor:

'2013 FELAKET YILI OLACAK'

Prof. Dr. Ahmet Ercan: (İTÜ Jefozik Bölümü Öğretim Üyesi): Felaketler 2013'te doruk noktasına ulaşacak, 2015'ten itibaren düşüşe geçecek. Yani "kıyamet" yaşanması gibi bir durum söz konusu değil. Felaketlerdeki artış, yer yuvarlağının yapısındaki ve dünyanın eksenindeki değişikliklerden kaynaklanıyor.

Haktan Akdoğan (Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı): Dış uzaydan gelen, dünyayı etkisi altına alan ve gittikçe yaklaşmakta olan bir manyetik kuşak var. NASA tarafından da tespit edilen "Foton kuşağı" adlı bu kuşak, dünyanın içinde bulunduğu kozmik alana tesir ediyor. Bu tür olayların artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Haberin Devamı

Zeynep Değirmencioğlu (Astrolog): Felaketler, dünyanın yörüngesindeki "kafa sallama" dan kaynaklanıyor. Dünyanın güneş ekseninde eğikliğinin değişmesi anlamına gelen bu kafa sallama süreci, her 29 bin yılda bir kendini tekrarlıyor. Bu süreç, canlı bir organizma olan dünyanın kendini yeniden var etmeye çalışması anlamına geliyor. Yaşanan felaketlerse bu sürecin doğum sancıları olarak görülebilir. Ben felaket yaşanacağını değil, bilimin ve bilincin ilerlemesiyle dünyanın çok daha yaşanılır bir gezegen haline geleceğini düşünüyorum.