Yaşam 2012 gişede de kıyameti kopardı

2012 gişede de kıyameti kopardı

Paylaş
2012 gişede de kıyameti kopardı

Türk izleyicisi, kıyamet senaryosunu konu alan Hollywood yapımı "2012" filmine büyük ilgi gösterdi

Yapımı 3 hafta içerisinde 1 milyon 120 bin kişi izledi. Filmin dağıtım şirketi Warner Bros’un açıklamasına göre, tüm dünyada ve Türkiye’de 13 Kasım'da vizyona giren film, bu yıl 1 milyondan fazla izleyici toplayan ikinci yabancı film unvanını da kazandı.

"2012", geçen hafta sonunu da içine alan bayram tatili süresince de izleyicilerin en çok tercih ettiği filmlerden oldu. "Independence Day" ve "The Day After Tomorrow" gibi filmleriyle tanınan Roland Emmerich’in yönetmen koltuğuna oturduğu ve senaryosuna katkıda bulunduğu film, asırlar önce yaşamış Maya uygarlığının takvimi doğrultusunda 2012 yılında yaşanması öngörülen kıyameti bir senaryo olarak beyazperdeye aktarıyor.

Görsel efektleriyle dikkat çeken filmin baş rollerinde John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Oliver Platt, Thandie Newton’un yanı sıra Danny Glover ve Woody Harrelson da yer alıyor.

Senaryosunu Harald Kloser ile Roland Emmerich’in kaleme aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Dean Semler, yapım tasarımını Barry Chusid, kurgusunu Peter S. Elliot ve David Brenner yaptı. Kostüm tasarımı Shay Cunliffe’in imzasını taşıyor. "2012" filminin müziklerini Harald Kloser ve Thomas Wander hazırladı.

Haberin Devamı