Spor 2012'nin logosu olay oldu

2012'nin logosu olay oldu

Paylaş
2012'nin logosu olay oldu

İran, gelecek yıl Londra'da yapılacak olimpiyat oyunlarının logosunda "Zion" ifadesinin kullanıldığını öne sürerek logonun değiştirilmesini talep etti

Logodaki "2012" yazısının "Siyonizm" sözcüğünün kökü olan ve İncil'de Kudüs için kullanılan "Zion" kelimesini çağrıştırdığını belirten İran, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için tasarlanan logoya tepki gösterdi.

İran, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge gönderdiği itiraz yazısında, logoyu "ırkçı" bulduğunu bildirdi. İran Milli Olimpiyat Komitesi tarafından gönderilen mektupta, İran’ın boykot ettiği, 1980 Moskova ve 1984 Los Angeles oyunları hatırlatılarak, logoda değişikliğe gidilmemesi halinde, başta İran olmak üzere bazı ülkelerin Londra oyunlarına katılımını etkileyeceği kaydedildi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE ÇAĞRI


İran, diğer İslam ülkelerini de “ırkçı logo”ya tepki göstermeye çağırdı. İran'ın Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Behram Afşarzade, logonun “İngiltere’de söz sahibi olan Siyonist örgütlerin etkisi altında yapıldığını” söyledi.

IOC, İran’ın mektubuna hızlı yanıt vererek, logoda kullanılan sözcüğün sadece “2012” kelimesini ifade ettiğini ve başka bir anlamı olmadığını açıkladı.

LOCOG olarak bilinen Londra Organizasyon Komitesi, benzer bir açıklama yaparak, ambalemin 2007 yılında tasarlandığını belirterek neden buca seneden sonra böyle bir itiraz geldiğini şaşkınlıkla karşıladığını bildirdi.

Haberin Devamı