Bilim - Teknoloji 2014'ün cepleri böyle olacak!
Paylaş
2014'ün cepleri böyle olacak!

2014'ün cep telefonları, en çok bu 5 özelliğin yaygınlaşması ile konuşulacak!

2014'ün mobil teknolojisinde en önemli trend, kavisli veya bükülebilen ekranlar olacak gibi görünüyor. Samsung Galaxy Round ve LG G Flex şu sıralar en çok konuşulan cepler arasında. Peki hepsi bu kadar mı? İşte önümüzdeki sene görmeyi umduğumuz 5 yenilik daha.

Haberin Devamı

Kablosuz şarj

2014'te kablo karmaşasından ve evimizin her köşesindeki elektrik prizlerinden kurtulacak mıyız? Belki... Lumia 920 gibi bazı yeni Nokia cepleri, kablosuz şarjı destekliyorlar. Bu yüzden Apple ve Samsung'un benzer bir işlev sunması an meselesi olabilir.

Daha akıllı akıllı cepler

Telefonlar her geçen gün kendilerinden daha haberdar hale geliyorlar. Bu, hakkınızda sahip oldukları verilerle daha akıllı şeyler yapabilecekleri anlamına geliyor. Örneğin telefonunuz takvimize erişime sahip olduğu için ne planladığınızı, nereye gitmeniz gerektiğini ve nerede olduğunuzu biliyor. Bu bilgiler, örneğin bir sonraki randevunuz için trene yetişmeniz gerektiği gibi uyarılar görmenizi sağlayabilir.

Haberin Devamı

Google Now, bu tür uyarılar için ilk adımı atmış bulunuyor. İşlev 2014'te Android ve iOS'la daha derinden bütünleşerek hayatımızı kolaylaştıracak daha çok işlev sunabilir.


Daha az pil harcayan GPS ve fazlası

Daha az pil harcayan GPS

GPS, üzerimizdeki uyduları kullanarak matematikten faydalanarak konumumuzu tespit eden harika bir teknoloji. Ancak GPS, pil tüketimi yüksek olduğundan dikkatle kullandığımız bir işlev.

Ancak bu değişebilir. Microsoft araştırmacıları, pile yük getiren GPS hesaplamalarını bulutta yapmanın bir yolunu buldu. Hesaplamaların sunucuda yapılıp telefonunuza gönderilmesi, hedefinize giderken aradığınız yolu bulmak üzere GPS'i açık bıraksanız bile pilinizin hızla tükenmeyeceği anlamına geliyor.

NFC daha da yaygınlaşabilir

Apple, teknolojiyi cihazlarına dahil etmek istemese de NFC, her geçen gün hayatımızın içine daha çok giriyor. Ancak bu sadece başlangıç. NFC'nin daha fazla kabul görmesi halinde örneğin sinemaya girdiğinizde cebinizin sesi otomatik olarak kısılabilir, otomobilinize bindiğinizde Bluetooth kendiliğinden açılarak cebinizi hands-free sisteminize bağlayabilir.

NFC bunlardan başka birçok akıllıca görev üstlenebilir. Belki de tüm gereken bunun için sadece biraz beklemek.

Parmak izi

Apple'ın parmak izi teknolojisini iPhone 5S'in en önemli unsurlarından biri haline getirmesinden sonra diğer üreticiler de benzer teknolojiyi yavaşça sunmaya başlayacaklardır. Bu yüzden 2014'de parmak izinin ve bununla ilgili suçların sıkça konuşulmasını bekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Donanımı en iyi 18 cep!

Kaynak: CHIP Online