Eğitim - Kariyer 2017 PYBS sonucu açıklandı mı? (Bursluluk sınavı sonuçları 2017)

2017 PYBS sonucu açıklandı mı? (Bursluluk sınavı sonuçları 2017)

Paylaş
2017 PYBS sonucu açıklandı mı? (Bursluluk sınavı sonuçları 2017)

2017 bursluluk sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerle paylaşılacak. Peki bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenciler bursluluk sınavı sonuçlarına nasıl erişecek? PYBS'den alınacak burslar ne zaman verilmeye başlayacak? PYBS bursları kaç lira? İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı dün son dakika açıklaması olarak Twitter’dan duyurdu, PYBS sonuçlarını bekleyen öğrencilerin heyecanı arttı. PYBS sonuçlarının bugün açıklanacağını açıklayan MEB’in bu açıklamasının ardından PYBS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını merak etmeye başladı. PYBS sonuçlarının henüz saat kaçta açıklanacağına dair bir açıklama bulunmasa da sonuçların bugün mesai saatinin bitimine kadar açıklanması bekleniyor.

PYBS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

PYBS sonuçları internet üzerinden açıklanacak. PYBS sonuç ekranı ise “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinde ilan edilecek. PYBS sonuçlarına ulaşmak için TC Kimlik numarası ve doğum tarihi girilerek ulaşılacak.

PYBS BURSLARI NE KADAR? ÖĞRENCİLERE KAÇ PARA VERİLECEK?

Bursluluk sınavına giren ve bu sınavda başarılı olan öğrencilere burslar 3 ayda yatırılır. Senede 4 kere yatırılan bursların ilki genelde Eylül-Ekim aylarında yatırılır. Sonrasında ilk yatırılan ayı takiben 3 ayda bir yatırılır. Bursların 475 TL olarak yatırılması bekleniyor.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

- 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıfların PYBS sonuçları Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr http://odsgm.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

- Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihlerinin henüz ne zaman yapılacağı belli değil.

- Yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz Bakanlığın http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

- Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni ve/veya “Yerleştirme Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onaylayıp ve mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecek.

Haberin Devamı