Eğitim - Kariyer 2017 YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı (YDS sonuçları sorgulama sayfası)

2017 YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı (YDS sonuçları sorgulama sayfası)

Paylaş
2017 YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı (YDS sonuçları sorgulama sayfası)

ÖSYM tarafından yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek amacıyla 17 Eylül'de düzenlenen sonbahar dönemi YDS sonuçları açıklandı

YDS sonuçları ÖSYM’nin sonuç açıklama sisteminde duyuruldu.YDS, ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere senede iki kez düzenleniyor.

YDS SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul ediliyor.

YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yabancı Dil Sınavı'nda toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. 4 yanlış cevabın 1 doğru cevabı götürmediği sınavda her sorunun değeri 1,25 puandır. YDS puan hesaplama için verilen doğru cevap ile 1,25'i çarparak kaç puan aldığınızı bulabilirsiniz. YDS puan hesaplama için diğer seçenek YDS puan hesaplama aracını kullanmaktır. YDS puan hesaplama için doğru cevap sayınızı yazıp hesapla butonuna basarak sınavdan alacağınız puanı YDS puan hesaplama aracı yardımıyla bulabilirsiniz.

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

- Araştırma görevlisi seçme ve atama işlemlerinde yabancı dil yeterlik sınavı yerine YDS sonuçlarının kullanılması olanağı bulunmaktadır. Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebilirler.

- Lisans düzeyinde her yerleştirmede çok sayıda kontenjan için yabancı dil puanı isteniyor. Özellikle lisans adaylarının YDS’ye girmeleri kendileri açısından önemli bir avantaj oluşturacak. Kamuda çalışanlardan yabancı dil tazminatı almaya hakkı olanların bu tazminatı alabilmeleri için YDS’ye girmeleri gerekiyor. Yabancı dil tazminatından yararlanma hakkı olmadığı hâlde sınava girip başarılı olmak tazminat isteme hakkı doğurmaz.

- Yüksek lisans (master) öğrencisi alımlarında ALES puanı ile birlikte yabancı dil puanı da aranıyor. Master öğrencisi olmak isteyenlerin YDS’ye girmeleri gerekiyor Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekiyor.

- Araştırma görevlisi seçme ve atama işlemlerinde yabancı dil yeterlik sınavı yerine YDS sonuçlarının kullanılması olanağı bulunuyor. Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebilecek.

- Doktora öğrencisi alımlarında ALES puanı ile birlikte yabancı dil puanı da aranıyor. Doktora öğrencisi olmak isteyenlerin YDS’ye girmeleri gerekiyor.

- Doçent adaylarının YDS’ye girmeleri ve 100 üzerinden en az 65 almaları gerekiyor.

- Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak olanlar bu kişilerin YDS’ye girerek 100 üzerinden en az 55 almaları gerekiyor.

- Yükseköğretim Kurulu tarafından yurt dışında bir yükseköğretim programını bitirenlerin diploma denklik işlemlerinde Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği uyarınca YDS sonuçları kullanılabilecek.

Haberin Devamı