Tuğçe Özcan 21 günde değişime hazır mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

21 günde değişime hazır mısınız?

Haberin Devamı

Yazı geride bırakıp artık yepyeni bir sezona başlarken sizleri içsel motivasyonunuzu arttıracak, enerjinizi zirveye taşıyacak 21 günlük bir kamp sürecine davet ediyorum.

21 gün boyunca köşemden yazıları takip edip kendinizi kişisel bir disipline sokabilir, kurumuş yaprakların ağaçları terk etmesi gibi, sizi kurutan ve aşağı çeken psikolojik durumlardan bir nebze olsun rahatlayabilir ve hayata daha pozitif ve özgüvenli bir ruh hali ile devam edebilirsiniz.

Nasıl mı yapacağız? Her gün bu köşede buluşarak.

Peki neden 21 gün? Çünkü vücudumuzun yeni bir davranışı alışkanlık olarak kabul etme süresi 21’dir. Zorlanacağınızı düşünseniz de 21 günün sonunda vücut yeni davranışı otomatik olarak rutin kabul etmiş olacak. Aslında zor olan sizin zihninizde yarattığınız “zor” tabusunu yıkmak. Yoksa bünyeniz size yeni davranışlara geçmek konusunda çok çabuk ayak uyduracak.

Uzun uzadıya düşünmeye, büyük planlar yapmaya gerek yok. Hemen ve şimdi 21 gün için kendinizi dinlemeye karar verin. Etrafı susturun, kendinizi dinleyin. Sizi temin ediyorum, 21 günlük bu süreç sizlere çok iyi gelecek.

İLK ÖDEV: LİSTE YAPIN!

21 günlük değişim sürecine başlarken sizden hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeylerin farkına varmanızı, kendinizi dinlemenizi, kendi ruhsal dünyanızda bir gözlem yapmanızı rica ediyorum. Bunun da en iyi yolu bir listeleme ile mümkün. Hemen şimdi kağıdı kalemi alın elinize, hiç kimseye okutmanıza, hiçbir yerde saklamanıza gerek yok. Bir yerde saklarsanız, “bir gün birilerinin eline geçer mi” korkusu sizi içgüdüsel bir korumayla sansüre götürebilir. Kimselerden çekinmeden, tüm dürüstlüğünüzle yazın listenize.

Hayatınızda neler yolunda değil?

Neleri değiştirmek isterdiniz?

Kendinize özeleştiri yaparak sivri taraflarınızı yazabilir misiniz?

Sizi mutsuz eden kişiler var mı, varsa onların sizi mutsuz etmesine siz mi izin veriyorsunuz?

Dış görüntünüzden memnun musunuz?

Değilseniz, fiziksel olarak kendinizde neleri değiştirmek isterdiniz?

Kendinize iyi gelen şeylerin ne olduğunu biliyor musunuz? Neler yapmak sizi rahatlatıyor, mutlu ediyor?

Kendinizi tam ve doğru şekilde ifade edebildiğinizi düşünüyor musunuz, eğer hayırsa bunun nedenini kendinize itiraf edebilir misiniz?

Kendi hayatınızı siz mi, yoksa başka biri mi yönetiyor?

Peki, sizin kendi hayatınız dışında başka hayatları da yönettiğiniz, başkaları adına karar verdiğiniz oluyor mu?

Kendi karşınıza kendiniz çıksa, kendinizi sever miydiniz?

Kağıt kalem yoksa telefonunuzun not defterine yazın, ama mutlaka dökün bir yerlere içinizi.

Yarın 1. Günde bulaşacağız. Ben de kendi listemi yapıyorum elbette!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder