Gündem 21 yaşında erkek oldu

21 yaşında erkek oldu

Paylaş
21 yaşında erkek oldu

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan 21 yaşındaki K.K., bacaklarından ve kolundan alınan parçalarla erkek cinsel organı yapıldı ve ameliyatla cinsiyetini değiştirdi

Alanya'da kadın kuaförlüğü yapan K.K., kendisini kadın gibi hissetmediğini, kızlara ilgi duyduğunu söyleyip ameliyatla erkek olmaya karar verdi. İki yıl süreyle psikolojik olarak kendisini operasyon için hazırlayan genç kız, ailesini de ikna edince ameliyat masasına yattı.

ERKEKLİK AMELİYATI 7 SAAT SÜRDÜ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda 7 saat süren ameliyatla erkek olan K.K., kendisine geldikten sonra, “Mavi nüfus cüzdanıma kavuşacağım için çok sevinçliyim. İstesinler askerlik de yaparım” diye konuştu.

11 YAŞINDA ANLAMIŞ

Erkeksi duygular taşıdığını 11 yaşında anladığını ve o günden beri kendisini hiç kadın gibi hissetmediğini belirten K.K., şunları söyledi: “Toplumun ne dediği, ya da ne diyeceği önemli değildi benim için.

Önce ailemi ikna ettim. Sonra doktorlar sayesinde kendimi psikolojik olarak erkekliğe hazırladım. Kimseden birşey saklamanın, gizlemenin gereği yoktu.

Sol kolumdan aldıkları parça ve sağ bacağımdan alınan deri ile erkek cinsel organım oluşturuldu. Daha geçireceğim operasyonlar var. Henüz çok yeni. İki haftalık oldum.

Yapılacak operasyonlar sonunda sertleşme de olacak. Sanırım üç ya da dört ay sonra da normal işlevini kazanacak yeni organımla erkek olarak yaşamıma devam edeceğim. Çok mutluyum, gelecekten umutluyum, yeni bir hayat beni bekliyor.”

"EVLENMEK İSTERİM"

Sevdiği bir kız arkadaşı olduğunu söyleyen K.K., ameliyata karar verdikten sonra ondan ayrılmak zorunda kaldığını anlattı. K.K., “Gönlümün bir başka sultanını elbette bulacağım. Aşık olup evlenmek isterim” dedi.

SERTLEŞME YAŞAYACAK

Ameliyatı yapan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan, K.K.'nin rahim ile yumurtalıklarının alındıktan sonra cinsel organla ilgili operasyonu yaptıklarını söyledi. Doç. Dr. Özkan, “Hastamıza protez takıldıktan sonra sertleşme de olacak” diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA (DHA)

2