Dünya 21 yıldır sürekli koltuk yiyor

21 yıldır sürekli koltuk yiyor

Paylaş
21 yıldır sürekli koltuk yiyor

ABD'de yaşayan beş çocuk annesi Adele Edwards'ın inanılmaz bir bağımlılığı var: 21 yıldır koltuk yemeden duramıyor

ABD'de yaşayan beş çocuk annesi Adele Edwards, nadir görülen bir rahatsızlık nedeniyle kendisini koltuk yemekten alıkoyamıyor.

Florida'da yaşayan Adele, 21 yıldır, koltukların içindeki süngerleri yiyor. Sünger yemeye duyduğu istek kontrolden çıktığında yardım almaya karar vermiş.

"GEÇEN YIL 7 KOLTUK YEDİM"

31 yaşındaki Adele'in anlattıkları şok edici: "Geçen yıl yedi koltuk yedim. Minderlerin fermuarını açıyorum ve içindeki süngeri yemeye başlıyorum. Bir kez başladığımda duramıyorum. Ama doktorlar, buna devam edersem bağımlılığımın beni öldüreceğini söylüyor."

Rahatsızlık gerekli besinleri alamamış küçük çocuklarda ve hamilelerde görülüyor. Bu durum, hastanın tebeşir, pil ve hatta çamur gibi maddeleri yemek istemesine neden oluyor. Bu duruma bazen stres de yol açabiliyor.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5167","5167","201104","5167-9.jpg");

"10 YAŞINDAYDIM, TADINI SEVDİM"

Kuzeni, eğlence olsun diye koltuğun süngerinden bir parça çiğnemeye karar verdiğinde, Adele de bunu denemeye karar vermiş. Genç kadın, "10 yaşındaydım. Tadını sevdim. Ağzımda yarattığı hissi sevdim. 21 yıldır hemen her gün koltuk süngeri yedim" diyor.

BAĞIRSAKLARI PATLAYABİLİR

Bu durumdan kurtulmak için terapi ve hipnoza başvuran Adele, son dönemde günde 15 kez sünger yer hale geldiğini anlatıyor. Adele, "Hayati risklerinin farkındayım. Doktorlar, midemde çok ciddi sorunlar yaratabileceğini, bağırsaklarımın patlayabileceğini söylüyor. Bu beni korkutuyor" diyor.

Üç yıl önce Adele, gecenin bir yarısı korkunç bir acıyla uyanmış. Hastaneye kaldırıldığında doktorlar bağırsağında tıkanma olduğunu farketmiş. Tıkanıklığı aşmak için altı gün boyunca boğazından bir tüp içeriye sokulmuş.

ÇITIR OLSUN DİYE ÇAMURA BULUYOR

Adele, başlarda süngeri çiğneyip tükürüyormuş, ama daha sonra yutmaya başlamış. Ancak sadece süngeri yemekle de kalmıyormuş. Onu daha çıtır hale getirmek için bazen çamura buladığını da anlatıyor.

Doktorlar, Adele'in rahatsızlığının demir eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor. Zira kan değerleri, normal bir kadında olması gereken demir miktarının yarısını taşıdığını gösteriyor.

Bu nedenle doktorlar demir takviyesini deniyor. Adele, bunu ailesinin önünde hiç yapmamış, ama bunu bildiklerini söylüyor. Grup terapisine katılan genç kadın, "Neredeyse bütün hayatım boyunca bunu yapıyordum. Bu beni tüketti. Bu hayatımı ve ailemi riske atıyor. Buna son vermeye çalışıyorum" diyor.

2

Haberin Devamı