Serkut Bozkurt 21 yılı, 3 saniyelik konuşma yıkar mı?
HABERİ PAYLAŞ

21 yılı, 3 saniyelik konuşma yıkar mı?

Başbakanın yardımcısı, hükümetin sözcüsü Bülent Arınç, partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Ankara'yı parsel parsel sattığını canlı yayında söyledi. Arınç, konuşmasının 9 dakikasında Gökçek hakkında ağır ithamlarda bulundu. Aınç'ın geç de olsa yaptığı açıklamanın en önemli sözü "Ankara'yı parsel parsel sattı" cümlesi. Savcılar bunu suç duyurusu olarak kabul eder veya TBMM'de bu konuda önerge verirse Gökçek hakkında soruşturma açılacak.

Açılan soruşturmada Gökçek'in hukuka aykırı bir satışta imzası bulunur, imara aykırı planları onayladığı belgelenirse suçlu bulunacak ve hüküm giyecek.

Haberin Devamı

Bu durumda belediye kanunu şöyle işliyor:

MADDE 47.- Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, geçici bir önlem olarak kesin hükme kadar görevden uzaklaştırılabilir.

Görevden uzaklaştırma önlemi iki ayda bir gözden geçirilir. Devamında kamu yararı bakımından yarar görülmeyen görevden uzaklaştırma önlemi kaldırılır.

Yani, Arınç'ın Gökçek hakkında toplam 3 saniye süren "parsel parsel sattı" açıklaması adliyeye uzanır ve belgeleriyle bir suç iddiası ortaya çıkarsa 21 yıldır Ankara belediye başkanı Melih Gökçek bu koltuktan 3 saniyelik konuşma yüzünden uzaklaşacak, belki de hapse girecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder