Beden Sağlığı 21. yüzyılın en kötü alışkanlığı

21. yüzyılın en kötü alışkanlığı

Paylaş
21. yüzyılın en kötü alışkanlığı

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, cep telefonu kullanımının sigaradan sonra 21'inci yüzyılın en kötü alışkanlığı olduğunu söyledi

Prof. Dr. Acar, risk gruplarının başında ise işadamları, bankacılar ve gazetecilerin geldiğini kaydetti. Hasan Acar, cep telefonlarının beyin tümörü görülme sıklığını artırdığına dikkat çekti.

Prof. Acar, “Cep telefonunun yaydığı kısa dalgalar, melatonin hormonunu sıkıştırarak bazı göğüs kanseri tiplerinin ortaya çıkmasına, kulak çınlamalarına yol açıyor. Yüksek frekanslı dalgalar testisleri etkiliyor. İktidarsızlık ve testis tümörleri oluşumuna neden oluyor, görme bozukluklarına yol açabiliyor.

Kalp rahatsızlıklarına da neden olan cep telefonu, kalbin ritmini bozabiliyor ve özellikle kalp pili olanlar asla cep telefonu kullanmamalıdır” dedi.

RUH SAĞLIĞINA DA ZARARLI

Cep telefonu kullanımının insanın ruh halini olumsuz etkilediğini ifade eden Acar, “1992 yılından beri ABD ve dünyanın finans kalbi Wall Street’in çalışanlarında uzun süreli cep telefonu kullanılmasına bağlı olarak beyin tümörü patlaması yaşanmaktadır.

Ayrıca genç işadamları, bankacılar, gazeteciler, en önemli risk grubuna girmektedir. Cep telefonları DNA sarmallarında kopmalara yol açarak olumsuz etki yaratıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Acar, “Çocukları uzak tutun, kulaklık kullanın, toplu ulaşımda kullanmayın, çantada taşıyın, tuş takımı dışarıya baksın, kısa konuşun, sürekli kulağınızı değiştirin, hızla hareket ederken kullanmayın. SMS’i tercih edin” dedi.

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT (DHA)

Haberin Devamı