Siyaset 217 CHP'li nasıl AK Parti'li oldu?
Paylaş
217 CHP'li nasıl AK Parti'li oldu?

Rize'de, aralarında CHP İl Sekreteri'nin de bulunduğu 217 CHP'linin, nasıl olduğu anlaşılamayan bir şekilde AK Parti'ye üye yapıldığı ortaya çıktı. AK Parti Rize teşkilatı, kısa bir süre önce Türkiye genelinde il seçmeni bazında en fazla üye yapan teşkilat seçilmişti!

Rize'de, aralarında CHP İl Sekreteri İsmail Durmuş ile CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Durmuş’un eşi İffet Durmuş’un da yer aldığı 217 CHP'linin, AK Parti’ye üye yapıldığı ortaya çıktı. CHP’liler, AK Parti'ye nasıl üye yapıldıklarını öğrenmek için bu partiye dilekçeyle başvurdu.

SEÇİM KURULUNDAN CHP'YE: DÜŞÜRÜN!

Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından CHP Rize İl Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, partilerine üye görünen 217 kişinin yakın tarihte Ak Parti’ ye üye kaydı yaptırdığı belirtilerek, listede yer alan isimlerin, son üyeliğin geçerli olması nedeniyle parti üyeliğinden düşürülmesini istedi.

Listede, CHP İl Sekreteri İsmail Durmuş ile Merkez İlçe Başkanı Recep Durmuş’un eşi İffet Durmuş ve bazı partili yöneticilerin de yer aldığı tespit edildi. Bunun üzerine CHP yönetimi, Ak Parti Rize İl Başkanlığı’na dilekçe ile başvurarak halen partilerinin çatısı altında, bazıları yönetim kadrolarında görev yapan bu kişilerin AK Parti’ye nasıl üye yapıldığını sordu.

"BUNU ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ"

CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Durmuş, eşinin de aralarında bulunduğu 217 kişinin AK Parti’ye üye yapılmasını anlayamadıklarını söyledi. AK Parti Rize İl Teşkilatından bu konuda açıklama beklediklerini ifade eden Durmuş, şöyle dedi:

EN FAZLA ÜYE YAPAN TEŞKİLAT SEÇİLMİŞTİ!


"AK Parti Rize teşkilatı kısa bir süre önce Türkiye genelinde il seçmeni bazında en fazla üye yapan teşkilat seçildi. CHP’lileri üye yaparak mı seçildi? Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Üyeliklerin öneri ile yapıldığı söyleniyor. Üye olacak kişinin imzası alınmadan üye kaydının yapılması mümkün değil. Bu kişiler imza atmadığına göre nasıl üye yapılmışlar?"

DURMUŞ: NASIL İMZA ATMIŞIM BANA BİR GÖSTERİN

Ak Parti üyesi görülen CHP Rize İl Sekreteri İsmail Durmuş da bu parti üyeliğine ilişkin yazıyı görünce şoke olduğunu belirterek, "AK Parti’ye dilekçe verdim, ’Partinize üyeysem bana üyelik belgemi verin. Nasıl imza atmışım bana bir gösterin’ dedim. Henüz cevap alamadım. Bu cevabı aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

AK Parti Rize teşkilatı, il genelindeki 232 bin 117 seçmenin yüzde 32.57’si olan 75 bin 590 kişiyi partilerine üye yaparak Türkiye genelinde AK Parti teşkilatları arasında 1’inci olmuştu.

DHA

Haberin Devamı