Gündem 22 Şubat son gün

22 Şubat son gün

Paylaş
22 Şubat son gün

Berfin'in umutla beklediği uygun ilik Amerika'da bulundu;ancak Berfin'in ailesi çaresiz. 22 Şubat'a kadar 35 bin dolar (53 bin 564 TL) bulunamazsa Berfin nakil şansını kaybedecek

YOLLARA DÜŞTÜLER

Haberin Devamı

Konya’nın Yeniceoba beldesinde işsiz İlhami Baran ile ev hanımı Kıymet Baran’ın tek çocukları olan 6 yaşındaki Berfin’e 4 yıl önce ‘aplastik anemi’ (kemik iliğinin yeteri kadar veya hiç yeni hücre üretmemesi hastalığı) teşhisi konuldu.

Berfin, babası sigortasız tarım işçisi olarak çalıştığı için Yeşil Kart’la tedavisini sürdürdü. Baba İlhami Baran, kızının tedavisinin Ankara ve İstanbul’da devam etmesi gerekince aynı yıl işini bırakmak zorunda kaldı.

SAĞLIĞINA KAVUŞACAK

Bir süre Yeşil Kart’la tedavisine devam eden Berfin, ardından 18 yaşından küçük olduğu için Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında tedavisini sürdürmeye başladı. Sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gereken Berfin’e 4 yıldır beklediği uygun ilik Amerika’da bulundu. Bu haberi alan Baran Ailesi’nin sevinci, naklin gerçekleşmesi için 35 bin dolar (53 bin 564 TL) gerektiğini öğrenince çaresizliğe dönüştü.

Haberin Devamı

İKİNCİ ŞANS OLMAYABİLİR

Baba İlhami Baran, “Kızıma uygun ilik, Akdeniz Üniversitesi İlik Nakil Merkezi sayesinde bulundu. Ancak ilik naklinin gerçekleşmesi için gereken 35 bin doları 22 Şubat’a kadar yatırmamız gerekiyor. Bu parayı bulamazsak, ilik nakli şansımızı kaybedeceğiz. Çünkü bu ilik için 4 yıldır bekliyoruz. İlerleyen dönemlerde ise kızıma uygun ilik bulunamayabilir. Şu anda işsizim. Kaymakamlık’ın yaptığı 300 TL’lik yardımla geçinmeye çalışıyoruz” dedi.

‘HER GEÇEN GÜN ERİYOR’

Anne Kıymet Baran da “Berfin her geçen gün gözümüzün önünde eriyor. Ayda 4 kez kan eksikliği nedeniyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne gidiyoruz. Doktorlar, her geçen gün kızımın hastalığının daha da kötüye gittiğini söylüyor. Bu nedenle ilik naklinin bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Ne olur, kızımın hayatta kalması için bize yardım edin” çağrısında bulundu.

Taner ORAL/DHA