Gündem 22 Temmuz Operasyonu kapsamında 1 polis daha tutuklandı

22 Temmuz Operasyonu kapsamında 1 polis daha tutuklandı

Paylaş
22 Temmuz Operasyonu kapsamında 1 polis daha tutuklandı

Emniyetteki '22 Temmuz operasyonu' kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılmasının ardından teslim olan 2 şüpheli polisten Özgür Açıkgöz tutuklandı, Hasan Yüksek ise serbest bırakıldı

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten, bugün avukatları ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olan Açıkgöz ve Yüksek'in sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, sorgulama sonrası Özgür Açıkgöz'ün tutuklanmasına karar verirken, Hasan Yüksek'in ise serbest bırakılmasına hükmetti.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten teslim olan ve haklarındaki yakalama kararı kaldırılan polis sayısı, önceki gün gözaltına alınan şüpheli İsmail Yalınız'ın da sorgulanıp serbest bırakılmasıyla 11 oldu. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu diğer 6 polis hakkındaki yakalama kararı devam ediyor.

Açıkgöz'ün de tutuklanmasıyla "casusluk" suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi tutuklanmış oldu.

17 POLİS HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Emniyetteki '22 Temmuz operasyonu' kapsamında "casusluk" suçlamalarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu cumhuriyet savcılarından İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında 11 kişinin tutuklanmasına ve adli kontrol tedbiri konulan 8 kişi dahil 38 kişinin serbest bırakılmasına ilişkin itirazı, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirilmişti.

Savcılığın, şüphelilerin serbest bırakılmaması ve tutuklanması gerektiğine yönelik talebini inceleyen hakimlik, sevk edildikleri İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınamayan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Bu kişilerden daha önce farklı zamanlarda adliyeye gelen Mehmet Kılıç, Hidayet Kemal, Mücahit Gökoğlu, Faruk Kıvrak, Kürşat Durmuş ve Gafur Ataç ile gözaltına alınarak adliyeye getirilen İsmail Yalınız hakkındaki yakalama kararları, sorgulanmalarının ardından kaldırılmıştı. AA

Haberin Devamı