Gündem '22 yıl aradan sonra ülkeme buruk geldim'

'22 yıl aradan sonra ülkeme buruk geldim'

Paylaş
'22 yıl aradan sonra ülkeme buruk geldim'

Tutuklanmama garantisi olduğu için sürgünde yaşadığı Almanya'dan dün geldiği Ankara'da çıkartıldığı mahkemede ifade verdikten sonra, bugün İstanbul'a gelen, kapatılan Demokrasi Partisi üyesi Yusuf Serhat Bucak, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ailesi ve arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı

22 yıl sonra Türkiye'ye dönen Bucak, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yurda buruk döndüğünü belirterek, "Birçok arkadaşım toprağın altında. Çoğunun mezarı belli değil. Ama her şeye rağmen umutluyum. İnşallah, umut ediyorum ki, bundan böyle Türkiye demokratik bir ülke olacak. Kürtler kendi ulusal demokratik haklarına sahip olacaklar. İnsanlar daha mutlu yaşayacaklar. Böyle 22 yıl sonra, 32 yıl sonra ülkelerine geri dönmeyecekler. Yurtdışında bir sürü arkadaşım var. Yine umut ediyorum ki, geriye dönüş yasası çıkacak ve onlar da geri dönecekler" dedi.

Yusuf Serhat Bucak, "Ömrümün bundan sonraki kısmını Türkiye'de demokrasinin, barışın, özgürlüğün oluşması için harcayacağım. Ben 5-6 gün burada dostlarımı, hemşehrilerimi, kardeşlerimi göreceğim, ondan sonra topraklarıma geri döneceğim. Diyarbakır'dan Siverek'e gideceğim. Annemi 10 yıl önce kaybettim. Bana diyordu ki, 'Beni mezara sen koyacaksın.' Koyamadım onu. Tabii bir sürü anneleri mezara kendi ellerimizle koyamadık. Onları ziyaret edeceğim" diye konuştu.

1 MAYIS MESAJI

Bucak, 1 Mayıs'la ilgili de konuşarak, "1 Mayıs'ı kutluyorum. İnşallah bir şeyler olmaz. İnşallah yine gaz bombaları patlamaz. İnşallah insanlar birbirini kırmaz. Barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı tüm dünya emekçileriyle birlikte kutlarız" dedi.

Faik KAPTAN-Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL,(DHA)