Türkiye (Son Dakika) 23 kişi dolandırılmaktan kurtarıldı

23 kişi dolandırılmaktan kurtarıldı

Paylaş
23 kişi dolandırılmaktan kurtarıldı

Aydın'da geçen hafta içinde, bir eski milletvekilinin de aralarında bulunduğu 23 kişinin, telefonla arayıp, kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıtan kişilerce dolandırılmaktan, polis tarafından kurtarıldığı bildirildi

Aydın’da son zamanlarda telefonda dolandırıcılık olaylarında artış olması polisi harekete geçirdi. İl merkezindeki işlek caddelerdeki banka ve postaneler önünde 2’şer kişiden oluşan 5 Güven Timi ekibi görevlendirildi.

Güven Timleri, görev yaptıkları banka ve postaneler önünde telaşlı gördükleri ve dolandırılmaya çalışıldığını tespit ettikleri kişilere müdahele ederek uyarılarda bulundu.

Telefonda kendilerini polis, jandarma, savcı olarak tanıtıp, terör örgütü tarafından banka hesaplarının kullanıldığı yalanıyla, paralarını verecekleri hesaplara aktartmaya çalışanlara fırsat verilmedi. Uygulama sayesinde, eski bir milletvekilinin de aralarında bulunduğu avukat, doktor, öğretmen gibi pek çok meslekten 23 kişinin dolandırılmasının önlendiği belirtildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan yazılı bir açıklamayla da vatandaşlar telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılıp, "Kamu güvenliğini sağlamakla görevli emniyet teşkilatımız, kamu adına olayların takibini yapan savcılarımızın, suç ve suçlularla ilgili yaptıkları araştırma ve soruşturmalar, tamamen kanunlar çerçevesinde ve gizlilik içerisinde yapılmaktadır. Polis, jandarma ve savcılarımızın, yürütülen tahkikat ile ilgili telefonla veya başka şekilde vatandaşlarımızdan para talep etmesi kesinlikle mümkün değildir" denildi.

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)

Haberin Devamı