Gündem 23 Nisan çocuk bayramı coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan çocuk bayramı coşkuyla kutlanıyor

Paylaş
23 Nisan çocuk bayramı coşkuyla kutlanıyor

Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Türkiye’de, KKTC’de ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlanıyor. İlk tören Anıtkabir'de yapıldı. Ankara'da başlayan kar liderlere zor anlar yaşattı.

3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu yıl da çocuklar Atalarına koştu. İlk tören Anıtkabir'de sabah saatlerinde yapıldı.



Öğrenciler ellerinde çiçeklerle Anıtkabir'i ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da çocuklarla birlikte Anıtkabir'deydi.



Ancak hava şartları nedeniyle öğrenciler kısa bir anmanın ardından okullarına geri gönderildiler.


MECLİS'TEKİ ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KONULDU


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törende TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, meclisteki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.






Törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, TBMM İdare amirleri Erkan Haberal ve Ahmet Gündoğdu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile milletvekilleri, TBMM idari personeli katıldı.

KAR YAĞIŞI ALTINDA ASLANLI YOLU YÜRÜDÜLER


TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın eşliğinde devlet erkanı 262 metrelik Aslanlı yolu yürüyerek Anıtkabir'e geldi. Ankara'da yoğun kar yağışı var.
Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli katıldı.



Aydın’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misakı Milli Kulesi'ne geçen Aydın, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı:

“Türkiye Büyük millet Meclisinin ilk Başkanı Aziz Atatürk, devletimizin yeniden bağımsız olmasının, milletimizin hürriyetine kavuşmasının karargahı görevini üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi bu yıl 97. yılına girmiş bulunmaktadır. Sevinçliyiz, gururluyuz. Haçlı ittifakının saldırılarına boyun eğmeden, istiklale olan inancınızı bir an olsun kaybetmeden milletimizin istikbalinde liderlik görevini üstlendiniz. Milletimiz emperyalist işgale karşı sizin komutanızda verdiği eşsiz mücadele ile nesiller boyu övünçle anlatılacak büyük bir destan yazdı. Hür ve bağımsız bir şekilde yaşadığımız bir ülkeye kavuşmamızda yaptığınız hizmeti dünya durdukça hep hatırlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26. dönem üyeleri olarak hedefimiz devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar kalmasına hizmet etmektir. Kurucusu olduğunuz Meclisimiz mirasınızı güçlendirerek geliştirecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz dayanışma içinde daha güzel yarınlar için çalışmalarını sürdürecektir. Emanetiniz ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun.”

BAHÇELİ ARKA SIRALARDA DURDU


Törene katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli, mozeleye çelenk bırakılırken arka sıralarda durdu. Fotoğraf karesine girmeyen Bahçeli, buradaki törenin ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu Misak-ı Milli Kulesi’ne yan yana yürürken arkada kaldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte 23 Nisan 1920’de kapılarını açan TBMM’nin 97’inci yaşı da kutlanıyor.


23 NİSAN PROGRAMI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni'ne katılacak.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile beraberindeki öğrenci ve öğretmen heyetini kabul edecek.

Meclis Genel Kurulu’nda da bugün saat 14.00’de 23 Nisan dolayısıyla özel oturum yapılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'deki törene katılacak, Çankaya Köşkü'nde çocuklarla bir araya gelecek.

Yıldırım, TBMM'ni̇n açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplanacak Genel Kurula, Çankaya Köşkü'nde 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne ve TBMM Şeref Salonu'nda verilecek resepsiyona katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'deki tören ile TBMM'deki kabul törenine katılacak.

Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de anma töreni düzenlenecek.