Şirin Sever 23 Nisan ‘Doodle’ı ilk kez bir Türk’ten
HABERİ PAYLAŞ

23 Nisan ‘Doodle’ı ilk kez bir Türk’ten

Haberin Devamı

Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan. Çünkü neden? Çocuklar ve çocuk olmak böyle neşeli bir şey de ondan. O yüzden ben de buradan çocukların ve içindeki çocuğu kaybetmeyen herkesin bayramını kutluyorum. Ve hala dikkat etmeyen varsa diye yazıyorum: Google’ın 23 Nisan ‘Doodle’ı çok neşeli. Göz attınız mı? Biliyorsunuz, Google logosunda eğlenceli, şaşırtıcı, bazen de spontane olarak yapılan ve ‘Doodle’ olarak adlandırılan değişiklikler; festivalleri ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarının doğum günlerini hatırlatmak amacıyla hazırlanıyor.

23 Nisan ‘Doodle’ı ilk kez bir Türk’ten

Bu yıl da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için ilk kez Türkiye’den bir tasarımcının yaptığı ‘Doodle’ kullanıldı. Yukarıdaki renkli, neşeli 23 Nisan ‘Doodle’ını yapan da tasarımcı İpek Konak. 1991 doğumlu Konak, Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümünü bitirmiş, ardından Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Çizgi Film (Animasyon) bölümünden 2013 yılında mezun olmuş bir isim.

Küçük bir not: 2013 yılında da, ‘Doodle4Google’ yarışmasında seçilen bir ilköğretim öğrencisinin resmi 23 Nisan’da Doodle olmuştu.

MAKARA

Olaylara iyi tarafından bakmaktan boynum tutuldu!

BU YAZ GÖREV SORTIE'DE

Reina saldırısının ardından eğlence sektörü ve gece hayatı büyük sekteye uğradı ama yavaş yavaş toparlanıyor. Elbette İstanbul’da eskisi gibi turist yok ama sektörün önde gelen isimleri ayakta durmak için büyük çaba sarfediyor. Boğaz hattında özellikle yabancı turistlerin bir numaralı eğlence mekanı olan Reina’nın yerini bu sene Sortie alacak, orası belli. Zira Reina bu yaz yok, açılmıyor.

23 Nisan ‘Doodle’ı ilk kez bir Türk’ten
GÜVENLİ Mİ?

Reina’nın hemen yanıbaşında yer alan Sortie’nin yükü ağır bu sene. İnsanların güvenlik korkusu duymadan eğlenmelerini nasıl sağlayacak, turist olmadığına göre mekanı nasıl dolduracak, insanların gece hayatına bakışını nasıl değiştirecek? Sortie’nin sahibi Erol Kaynar’a Nişantaşı’ndaki mekanı Salomanje’de rastlayınca sordum, o da anlattı…

EĞLENCEYE KURŞUN GEÇİRMEZ KAPI

1-Güvenlik için nasıl önlemler aldınız?

Özel eğitimli bir güvenlik şirketi ile anlaştık; komilerden garsonlara tüm personel eğitim aldı. Acil bir olayda kullanılacak 5 ayrı çıkış kapımız mevcut. Ayrıca Sortie’nin içine ikinci bir kapı yaptırdık. Ağır silahlara dayanıklı, kurşun geçirmez bir kapı bu. Cam ve demirden oluşan bu kapı, sadece iki saniyede uzaktan kumandayla kapanabiliyor

23 Nisan ‘Doodle’ı ilk kez bir Türk’ten

2-Reina’nın bir süre önce Sortie’nin yerini istediği konuşuldu. Ama siz kabul etmemişsiniz. Doğru mu?

Bu eski bir mevzu, yeni değil… Kendi mekanlarının anlaşması bu sene dolacağı için, iki yıl önce Sortie’nin mal sahibine gitmişler ama bizim mukavelemiz olduğu için bir anlaşma yapamadılar.

3-Bu sene turist yok ne yazık ki... Sadece Türk müşteriler bu devasa mekanı dolduracak mı sizce?

Şu anda bile Sortie dolup taşıyor, insanlar o karamsarlığı üzerlerinden yavaş yavaş atıyor, hayatı ertelemenin bir anlamı olmadığını görüyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Ünlü mekanlar getireceğiz, özel geceler, özel organizasyonlar düzenleyeceğiz. Bu yaz burada çok heyecanlı şeyler olacak..

4-Peki neler planlıyorsunuz?

Miami’nin efsane kulübü Baoli’yle bir parti için anlaştık. Madeo ile özel geceler olacak. Pazar akşamları kapalı alanda arabesk gecesi, Limoncello ile Türkçe pop geceleri planladık. İstanbul’un ünlü balıkçılarından biri, ayrıca Çeşme’nin en ünlü balıkçısı gelecek. 5 Mayıs’ta yazlık Sortie’yi açıyoruz.

5-Boğaz hattında gece hayatı bitiyor mu gerçekten? “Reina kapandı, Anjelique kapandı. Artık Boğaz’da dans edeceğimiz, gideceğimiz yer kalmadı” diyenler var…

Bunu diyenlere üzülüyorum. Çünkü bunu diyenin işi bu ama bilmiyor. Bu kadar büyük, içinde 6-7 tane işletme olan bir yeri bilmezlikten geliyor. Sortie küçük bir yer olsa, gözden kaçsa anlarım ama yıllardır var. İşini işi yapmıyor demek ki!

EŞCİNSEL VE İNANÇLI BİR MODACININ 'TEREDDÜT'Ü

Tanju Babacan moda dünyasının aykırı isimlerinden. Marjinal kadınlardan muhafazakâr kadınlara, eşcinsellerden tesettürlülere değişen bir müşteri profili var. Kırmızı sakalıyla tanınıyor. Eşcinsel kimliğini de, inanç dünyasını da saklamıyor. “Bir gün Kur-an’ı okurken ordaki aşkı, güzelliği keşfettim, şok oldum. Sonra, Lut kavmini okuyunca ikinci şoka girdim ve Allah’ın insanları bir erkek ve dişiden yaratmasının sırrını anladım” diyerek tövbe ettiğini açıklıyor. İlginç bir karakter, ilginç bir hayat hikayesi... İşte bu ilginç hayat hikayesi şimdi kitap oluyor.

23 Nisan ‘Doodle’ı ilk kez bir Türk’ten
BÜYÜK SORGULAMA

Tanju Babacan hayatını yazdığı ‘Tereddüt’te, belki de son zamanların en cesur sorgulamasını yapıyor... Beş vakit namaz kılan bir Müslüman olarak, doğuştan kabul ettiği eşcinsel kimliğini sorguluyor. Değişimin, gelişimin, aramanın, bulmanın, insan olmanın, zor sanılsa da imkânsız olmadığını samimiyetle anlatıyor. Mayısta çıkacak hikayesini dört gözle bekliyorum... İnkılap Kitabevi logosuyla çıkacak kitabın kapak fotoğrafı Nihat Odabaşı imzalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder