Ekonomi 23 Temmuz döviz fiyatları (Dolar ve euro ne kadar?)

23 Temmuz döviz fiyatları (Dolar ve euro ne kadar?)

Paylaş
23 Temmuz döviz fiyatları (Dolar ve euro ne kadar?)

Geçtiğimiz hafta 4.77 seviyelerine kadar inen dolar,haftanın ilk işlem gününde Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesi 4,75'in altına indi. Dolar ve euro ne kadar? Yatırımcısı döviz kuruyla ilgili olan araştırmalarını sürdürüyor

Salı günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Para Politikası Kurulu öncesi Dolar, 4,75 TL'nin altını gördü. Dolar/TL Cuma günü 4,82'den başlayıp haftayı 4,77'de tamamlamıştı.

Haberin Devamı

TRUMP'IN SÖZLERİ ETKİLİ OLDU

Döviz kurundaki hareketliliğin nedeni ABD Başkanı Donald Trump'ın FED'i eleştirip 'faiz artırımından memnun olmadığı' yönündeki açıklamaları da etkili oldu.

DOLAR VE EURO NE KADAR?

İstanbul ve Ankara serbest piyasalarında dolar 4,74'ten işlem görürken euro ise 5,57'den işlem gördü

MERKEZ'İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Bu hafta piyasalarda Türkiye ile ilgili takip edilecek en önemli gündem ise TCMB'nin faiz kararı. TCMB PPK'nın yarın açıklayacağı faiz için analistler 75-100 baz puan artış tahmini yaparken, faiz artımının yapılmaması durumunda piyasalarda yeni bir satış dalgasının gelebileceği tahmininde bulunuluyor.

ALTINDA SON DURUM

İstanbul Kapalıçarşı'da altının gramı 186,80 liradan işlem görürken çeyrek altın 306 lira, yarım altın 612 lira ve Cumhuriyet altını ise 1.249 liradan günü tamamladı.

Haberin Devamı