Dünya 23 yaşında büyükanne oldu

23 yaşında büyükanne oldu

Paylaş
23 yaşında büyükanne oldu

Romanya'nın Investi köyünde yaşayan Roman Rifca Stanescu, sadece 23 yaşındayken torun sahibi oldu

Annesinin okula devam etmesi yönündeki ısrarlarına rağmen Maria 11 yaşında oğlu Ion'u dünyaya getirince, Rifca henüz 23 yaşındayken büyükanne oldu.

Şimdi 25 yaşında olan Rifca, "Büyükanne olmaktan mutluyum, ama Maria için başka bir şey, kendim için başka bir şey dilerdim. Ion iyi bir çocuk ve şimdiden 8 yaşında bir kızla nişanlı. Erkekler her zaman daha şanslı oluyor, kızlar kadar çekmek zorunda kalmıyorlar bence" diyor.

1985'te doğan Rifca, ailesinin isteklerine karşı gelerek 11 yaşındayken 13 yaşındaki Ionel Stanescu ile kaçmış. Evlendikten bir yıl sonra, Maria'ya hamile kalmış.

Rifca, "Onunla evlenmek istedim, yani ben razıydım ve elbette o gece birlikte olduk, sonra bizi ayırabilecek hiçbir şey yoktu. Ailem daha iki yaşımda beni başka bir erkeğe söz vermişti, ama bunu istemiyordum" diyor.

Rifca, kaçmasının ardından çok kavga çıktığını hatta bir keresinde babasının kocasına bıçakla saldırdığını anlatıyor. Babası kocasından tazminat istemiş, onu tekrar eve götürmüşler, ama Rifca yine kaçmış.

Maria'nın doğumundan sonra, Rifca'nın babası ailesine ödeme yapmış ve anlaşma sağlanmış. Rifca, kızı Maria'ya okula devam etmesi için yalvardığını anlatıyor.

Maria annesini dinlememiş ve altı ay içinde hamile kalmış. Rifca şunları söylüyor: "Kızımın evlenmesine mani olmaya çalışmadım, çünkü bu gelenek, böyle gelmiş böyle gidiyor."

Haberin Devamı