Yaşam 23 yıllık kadın kamyon şoförü

23 yıllık kadın kamyon şoförü

Paylaş
23 yıllık kadın kamyon  şoförü

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan evli ve 1 çocuk annesi Ayşe Karakafa, 23 yıldır kamyon şoförlüğü yapıyor

Fethiye’ye bağlı Esenköy’de oturan Ayşe Karakafa, direksiyon tutkusunu birçok kadının cesaret edemeyeceği bir şekilde sürdürüyor. İlk eşini kaybettikten sonra oğlu Arif’e bakabilmek için şehirlerarası otobüslerde çalışan Karakafa, daha sonra kamyon şoförlüğüne başladı. E sınıfı ehliyete sahip Karakafa, 23 yılda Türkiye’de kamyonla seyahat etmedik bölge bırakmadı.

Haberin Devamı

Ayşe Karakafa, son 1 aydır özel bir firmaya ait 40 tonluk nakliye kamyonunu kullanıyor. Karakafa, 12 tekerlekli kamyonuyla Fethiye ve çevre ilçelerden aldığı yükü müşterilerinin talebi doğrultusunda mesafe tanımaksızın başka illere taşıyor.

BU İŞTE KADIN OLMAK ZOR

Bazı seyahatlerinin 10 günü geçtiğini belirten Karakafa, kadın olmanın zorluğunu nakliyecilerle bire bir diyaloga girince yaşadığını anlattı. Karakafa, zaman zaman sarkıntılıklara maruz kalmanın kendini kamyon kullanmaktan soğutmadığını ifade etti.

’KAMYON SÜRMEK CESARET İSTER’

Trafikte büyük saygı gördüğünü aktaran Ayşe Karakafa, trafik polisleriyle de arasının iyi olduğunu söyledi. Kendisini gören polislerin önce şaşırdığını belirten kadın şoför, kurallara uyduğu için uzun süredir ceza yemediğini dile getirdi. Kamyon sürmenin otomobil kullanmaktan farklı olduğunu belirten Karakafa, cesareti olan kadınların kamyon şoförlüğü yapabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

’10 YAŞINDAN BU YANA DİREKSİYON BAŞINDAYIM’

Kamyon şoförlüğü yaparken ailesinden büyük destek gördüğünü söyleyen Ayşe Karakafa, "10 yaşından beri büyük küçük devamlı ağır vasıta kullandım. 23 seneden beride kamyon kullanıyorum. Bugün taşıdığım yük, ambar yükü. İzmir’den geliyorum ve 5 saattir yoldayım. Kamyonu doldurmak için ev eşyası da aldık. Kamyon sürmenin zorluğu yok. Ama her kadının da bunu yapacağını söyleyemem. Çünkü cesaret ister" diye konuştu.

DHA