Beden Sağlığı 230 kiloluk kadın gözyaşlarıyla yardım istedi

230 kiloluk kadın gözyaşlarıyla yardım istedi

Paylaş
230 kiloluk kadın gözyaşlarıyla yardım istedi

Kahramanmaraş'ta 3 çocuk annesi 48 yaşındaki Firdevs Yaylacık, 8 yılda 95 kilodan 230 kiloya çıktı. Hormon dengesizliği nedeniyle aşırı kilo alarak hiç bir ihtiyacını yalnız karşılayamadığı için evde hapis hayatı yaşayan Firdevs Yaylacık, gözyaşlarıyla yardım istedi

Şeyhşamil Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi ev kadını Firdevs Yaylacık, 8 yıl önce hızla kilo almaya başlayınca hastanede hormon dengesizliği tanısı konup tedavi uygulandı. Tedavi öncesinde 95 kilo olan Firdevs Yaylacık, süreç içerisinde 260 kiloya çıktı.

Haberin Devamı

2 YILDA 30 KİLO VEREBİLDİ

Hastalığı nedeniyle hayata küsen Yaylacık, gördüğü tedaviye karşın 2 yılda 30 kilo verebildi. 230 kiloyla ihtiyaçlarını yalnız başına karşılayamayan ve evde hapis hayatı yaşayan Yaylacık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'dan yardım istedi. Hastalığı nedeniyle sinir hastası olduğunu ve hayattan bıktığını söyleyen Yaylacık, gözyaşı dökerek,

"HER ŞEYDEN BIKTIM"

"Sinir hastası oldum. En ufak bir şeyde sağa sola çatıyorum. Hastanede karyola taşımaz diye yatırmadılar. Gezemiyorum, dolanamıyorum. Merdivenden inemiyorum. Titriyorum, çünkü ayaklarımı taşıyamıyorum. Artık her şeyden bıktım. Ne yaptıysam olmuyor. Hayattan bıktım" dedi.

EŞİMİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Kadının eşi emekli işçi 59 yaşındaki Kadir Yaylacık ise "Eşimin psikolojisi bozuldu artık. Bakanlığımızı aradık, İl Sağlık Müdürlüğü'nü aradık, hiçbir yerden bir yanıt alamadık, kimse yardımcı olmadı. Sadece kendisi değil, hepimiz sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda sayın Sağlık Bakanımızdan yardım bekliyoruz. Eşimin 24 saat buradan çıkamaması hepimizi üzüyor" diyerek yardım istedi.

Haberin Devamı