Gündem 23'üçüncü kez deniyor

23'üçüncü kez deniyor

Paylaş
23'üçüncü kez deniyor

Adana'da Elif Koyes eroin bağımlılığından kurtulmak için 22 kez hastaneye yatırıldı. Dün hastaneden kaçan genç kız Valiliğe sığınarak yardım istedi.

Adana’da Elif Koyes (21), 5 yıldır eroin kullanıyordu. Elif Koyes, 4 gün önce Valiliğe giderek tedavi olmak istediğini söylemişti.

Bunun üzerine genç kız, Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmıştı. Elif Koyes tedavi gördüğü hastaneden dün kaçtı.

‘Kurtarın beni’

Kötü muamele gördüğünü öne süren genç kız tekrar Valiliğe sığındı. Elif Koyes ikna edilerek tekrar aynı hastaneye götürülmek üzere polis otosuna bindirildi.

Bu sırada gözyaşlarına boğulan genç kız, “Ben bu illetten kurtulmak istiyorum. Adana’da AMATEM (Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi) yok. Bu yüzden tedavi olamıyorum.

İstanbul’a gidip eroinden kurtulmak istiyorum” diyerek Adana Valisi İlhan Atış’tan yardım istedi. Vali İlhan Atış “Adana’da AMATEM yok. Bu yıl içinde AMATEM’in temelini atacağız” dedi.

AMATEM olsa...

Vali İlhan Atış, Elif Koyes’i tedavi için İstanbul’a gönderilebileceklerini de belirtti. Bu arada Elif’in tedavi olmak için daha önce 22 kez Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldığı, her seferinde kaçtığı öğrenildi. Elif Koyes, dün 23’üncü kez aynı hastaneye gönderildi...