Gündem 24 Haziran resmi seçim sonuçları açıklandı mı? Oy oranları!

24 Haziran resmi seçim sonuçları açıklandı mı? Oy oranları!

Paylaş
24 Haziran resmi seçim sonuçları açıklandı mı? Oy oranları!

24 Haziran seçim sonuçları yavaş yavaş şekilleniyor. Seçmenler seçim sonuçlarının akıbetini merak ederek "24 Haziran resmi seçim sonuçları açıklandı mı?" sorusunu soruyor.

Bugün yaklaşık 55 milyon seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için kararını verdi. 24 Haziran seçim sonuçları yavaş yavaş şekillenirken seçmenler, "24 Haziran resmi seçim sonuçları açıklandı mı?" sorusunu soruyorlar.

Haberin Devamı

24 Haziran resmi seçim sonuçları henüz açıklanmazken cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilindeki son durumu görmek için aşağıdaki linklere tıklayınız.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI NELER SÖYLEDİ?

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

"ŞUANA KADAR CİDDİ BİR SIKINTI YOK"

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandık kurulumuzun değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Şuan itibariyle 150'yi aşkın bir seçmenin oy kullandığını öğrendik. Katılım iyi görünüyor. Türkiye genelinde de durum iyi görünüyor. Yurt dışındaki seçimlerde yüzde 30'larda katılım oluyor Türkiye son seçimlerde yüzde 85'i aştı. Türkiye bu seçimle birlikte demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçiş ilk kez bize nasip oluyor. Çıtanın yükselişiyle bundan sonraki süreci bürokratik oligarşiye takılmadan daha rahat sürdürecektir. Tüm vatandaşlarımın katılımının yüksek olmasıni diliyorum. Şuana kadar ciddi bir sıkıntının Türkiye genelinde olmadığını öğrendik. Hayırlı olsun milletimiz için" dedi.

Haberin Devamı

MUHARREM İNCE

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oyunu Saffet Çam Ortaokulu'nda kullandı. İnce, eşi, oğlu ve gelini ile birlikte oyunu kullanmaya geldi.

"AKŞAM YSK'NIN ÖNÜNDE OLACAĞIM"

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan İnce, "Hayırlı uğurlu olsun. Vatan millet için en iyisi neyse o olsun Türkiye için. Şimdi Ankara'ya gidiyorum. Akşam da YSK'nın önünde olacağım" diye konuştu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da oyunu kullandı.

"HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

Demirtaş, Twitter üzerinden de bir fotoğraf paylaştı "Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasiden yana kullanmasını diliyorum. Oy verme işleminin sakin ve huzurlu bir ortamda tamamlanmasını umuyorum. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun" yazdı.

Haberin Devamı

MERAL AKŞENER

Meral Akşener oyunu, saat 10.30’da Beylerbeyi’ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde kullandı.

MÜTHİŞ BİR HEYECANI

Meral Akşener oy kullandıktan sonra çıkışta yaptığı açıklamada "Çok farklı seçime gittik, gidiyoruz. Hem partili cumhurbaşkanını hem milletvekili seçiyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Demokrasilerde herşey tartışılabilir ama bir tek hür idaredeyle seçmenin verdiği yaptığı tercihin sandık sonuçlarına itiraz edemezsiniz. En önemli kelime de hür iradedir. Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum. Bu iradenin yansıması için elimizden geleni yapacağız. Allah hiçbirinizi utandırmasın" dedi. Akşener gazetecilerin soruları üzerine "Hemen Ankara’ya gidiyoruz. Genel merkezde takip edeceğiz. Müthiş bir heyecanım var. Bir hacı olarak gerekeni yaptım" yanıtını verdi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Çankaya Lisesi'ne gelerek, görevlilerin belgelerini kontrol etmesinin ardından 1067 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Haberin Devamı

Temel Karamollaoğlu "Seçimler çok önemli. Çünkü önümüzdeki 5 yıl bu ülkenin menfaatine yönelik kararlar alacak cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek" diye konuştu.

DOĞU PERİNÇEK

Cumhurbaşkanı adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Beşiktaş Nedim Şair Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Oy kullanmasının ardından açıklama yapan Perinçek, "Büyük Türk milleti yarın dünya güneşin etrafında dönmeye devma edecek ve Türkiye'nin önünde 1-2 yıl içinde çok büyük çözümler var ve Türkiye Atatürk rotasına tekrar girecek. Sizlere sevgi ve saygılAr sunuyorum. Seçim sonuçlarını partimizde takip edeceğim." dedi.