Gündem 24 Haziran seçim sonuçları! Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sandık sonuçları

24 Haziran seçim sonuçları! Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sandık sonuçları

Paylaş
24 Haziran seçim sonuçları! Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sandık sonuçları

Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için seçmenler sandık başına gitti. Oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Tüm Türkiye nefesini tuttu seçim sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Aşağıdaki linke tıklayarak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

24 Haziran seçim sonuçları için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Seçmenler, oylarını kullandı, 24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Sonuçlar resmi olarak henüz açıklanmazken cumhurbaşkanının kim olduğu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı adaylarından biri yüzde 51'e geçtiğinde cumhurbaşkanı olacak. Adaylar yüzde 51'i yakalayamadığında ise cumhurbaşkanlığı seçimleri 8 Temmuz 2018'de tekrar yapılacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

CUMHURBAŞKANI SEÇİM SONUÇLARI

27. dönem milletvekili genel seçim sonuçlarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Nisan 2018'de, 24 Haziran 2018'de erken seçim yapılacağını duyurmasının ardından Türkiye'de seçim telaşı başlamıştı. Türkiye'de 55 milyon seçmen bugün sandık başına gitti. Sabah sat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi 17.00'de sona erdi. Oy verme saati sona erdiği halde sandık başında oylarını kullanmak üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı bu kişileri saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

180 BİN 65 SANDIKTA OY KULLANILDI

Haberin Devamı

Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta oylarını kullandı.

Bu arada, yurt dışındaki seçmenler için 7 Haziran'da başlayan gümrük kapılarında oy verme işlemi de tamamlandı.

Yurtdışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte kullanılan ve Türkiye'ye getirilen oylar da aynı anda sayılacak. ATO Congresium'da oluşturulan güvenlikli ortamda saklanan bu oyların sayımına başlandı.