Gündem 24 Haziran seçimleri sona erdi!

24 Haziran seçimleri sona erdi!

Paylaş
24 Haziran seçimleri sona erdi!

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimi için vatandaşlar bugün sandık başına gitti. Yaklaşık 55 milyon seçmen oyunu kullandı. Liderler de bağlı oldukları yerlerde sabah saatlerinde oy kullanmak için yerlerini aldı. Sandıklar 17.00 itibariyle kapandı ve oy verme işlemi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Nisan 2018'de, 24 Haziran 2018'de erken seçim yapılacağını duyurmasının ardından Türkiye'de seçim telaşı başlamıştı. Türkiye'de 55 milyon seçmen bugün sandık başına gitti. Sabah sat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi 17.00'de sona erdi. Oy verme saati sona erdiği halde sandık başında oylarını kullanmak üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı bu kişileri saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

Haberin Devamı

180 BİN 65 SANDIKTA OY KULLANILDI

Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta oylarını kullandı.

Bu arada, yurt dışındaki seçmenler için 7 Haziran'da başlayan gümrük kapılarında oy verme işlemi de tamamlandı.

Yurtdışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte kullanılan ve Türkiye'ye getirilen oylar da aynı anda sayılacak. ATO Congresium'da oluşturulan güvenlikli ortamda saklanan bu oyların sayımına aynı anda başlanacak.

LİDERLER NEREDE OY KULLANDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda oyunu kullandı. Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan ve torunları da vardı.

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandık kurulumuzun değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Şuan itibariyle 150'yi aşkın bir seçmenin oy kullandığını öğrendik. Katılım iyi görünüyor. Türkiye genelinde de durum iyi görünüyor. Yurt dışındaki seçimlerde yüzde 30'larda katılım oluyor Türkiye son seçimlerde yüzde 85'i aştı. Türkiye bu seçimle birlikte demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçiş ilk kez bize nasip oluyor. Çıtanın yükselişiyle bundan sonraki süreci bürokratik oligarşiye takılmadan daha rahat sürdürecektir. Tüm vatandaşlarımın katılımının yüksek olmasıni diliyorum. Şuana kadar ciddi bir sıkıntının Türkiye genelinde olmadığını öğrendik. Hayırlı olsun milletimiz için" dedi.

Haberin Devamı

İNCE OYUNU YALOVA'DA KULLANDI ANKARA'YA GİTTİ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, eşi, oğlu ve gelini ile birlikte oyunu memleketi Yalova'da kullandı.

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan İnce, "Hayırlı uğurlu olsun. Vatan millet için en iyisi neyse o olsun Türkiye için. Şimdi Ankara'ya gidiyorum. Akşam da YSK'nın önünde olacağım" diye konuştu.

AKŞENER İSTANBUL'DA KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum" dedi.

Meral Akşener oy kullandıktan sonra çıkışta yaptığı açıklamada "Çok farklı seçime gittik, gidiyoruz. Hem partili cumhurbaşkanını hem milletvekili seçiyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Demokrasilerde herşey tartışılabilir ama bir tek hür idaredeyle seçmenin verdiği yaptığı tercihin sandık sonuçlarına itiraz edemezsiniz. En önemli kelime de hür iradedir. Bu seçimlerin hem hayırlı olmasını hem gerçekten seçmenin hür iradesini yansıtmasını diliyorum. Bu iradenin yansıması için elimizden geleni yapacağız. Allah hiçbirinizi utandırmasın" dedi. Akşener gazetecilerin soruları üzerine "Hemen Ankara’ya gidiyoruz. Genel merkezde takip edeceğiz. Müthiş bir heyecanım var. Bir hacı olarak gerekeni yaptım" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU ANKARA'DA KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve oğlu ile birlikte Ankara'da oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Kemal Kılıçdaorğlu, "Yorucu bir maratondan sonra hep birlikte sandığa gidiyoruz. Ankara'da ben eşim ve oğlum oylarımızı kullandık. Genel Merkez'de arkadaşlarım çalışıyor. Türkiye'nin değişik illerinde görevlendirdiğimiz vekil arkadaşlarımız var. Türkiye'nnin genelinde sorun yaşamadık ama belirli bölgelerde ciddi şikayetler geliyor. Vekillerimiz sorunu çözmek için elinden geleni yapıyor. buradan bütün kamu görevlilerine açık ve net çağrıda bulunuyorum lütfen devlet memuru olduğunuzu unutmayınız. Bir siyasi partinin değil devletin memurusunuz. Birinin baskısı altında kalmayınız. Onlara devlet memuru olduklarını hatırlatmak benim görevimdir.

Haberin Devamı

KARAMOLLAOĞLU ANKARA'DA KULLANDI

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Çankaya Lisesi'nde 1067 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Karamollaoğlu, oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Karamollaoğlu, "Seçimler çok önemli. Çünkü önümüzdeki 5 yıl bu ülkenin menfaatine yönelik kararlar alacak cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek." dedi. Urfa'da yaşanan sandık olaylarına dair de "Yüksek Seçim Kurulu konuya müdahil oldu. İnşallah üzücü hadiseler orada da başka yerlerde de tekerrür etmez." şeklinde konuştu.

PERİNÇEK İSTANBUL'DA KULLANDI

Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek ve eşi Şule Perinçek, Beşiktaş Nedim Şair Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Oy kullanmasının ardından açıklama yapan Perinçek, " Türkiye'nin önünde 1-2 yıl içinde çok büyük çözümler var ve Türkiye Atatürk rotasına tekrar girecek" dedi.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ CEZAEVİNDE KULLANDI

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da oyunu kullandı.

Demirtaş, Twitter üzerinden de bir fotoğraf paylaştı "Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasiden yana kullanmasını diliyorum. Oy verme işleminin sakin ve huzurlu bir ortamda tamamlanmasını umuyorum. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun" yazdı.

BAHÇELİ ANKARA'DA KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'da oyunu kullandı.

Bahçeli oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Sağlıklı bir seçimle Türkiye yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylarına teşekkür ediyorum. Henüz bir bilgi sahibi değilim ancak Sayın İçişleri Bakanı ve yetkili kuruluşların sorumluları gereken tedbiri almıştır. Hiçbir engelleyici faktör rol oynayamayacaktır" dedi.