Eğitim - Kariyer 25 bin çocuğa bilim seti

25 bin çocuğa bilim seti

Paylaş
25 bin çocuğa bilim seti

Türkiye genelinde başlatılan "Anadolu’ya Bilim Göçü Projesi" bilim yarışmasında birçok ilde 25 bin çocuğa bilim seti ulaştırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Young Guru Academy’nin (YGA) birlikte düzenlediği bilim yarışmasında 14 bilim projesi yaz kampına katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde başlatılan ‘Anadolu’ya Bilim Göçü Projesi’ bilim yarışmasında YGA gönüllüleri Türkiye’nin her tarafından 25 bin çocuğa ulaştı. Bilim setleriyle çocuklar kendilerini tanımayı ve yeni projeler üretmeyi, birbirinden ilginç teknolojik çözümler oluşturmayı başardılar. Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen YGA Kampı’na, engelliler için güneş enerjisiyle çalışan yaya geçidi, ambulansların kaza yerine ulaşması için trafik ışığı düzenlemesi ve su tüketimini azaltmak için akıllı lavabo gibi yenilikçi 14 proje yer aldı.

'YENİLİĞİN SINIRI YOK'

Geliştirilen projeler hakkında açıklamalarda bulunan YGA Başkanı Güray, akademiye her sene 50 bin lise ve üniversite öğrencisi başvurduğunu söyledi. Asude Altıntaş Güray, "Türkiye’nin en parlak gençleri sosyal sorumluluk projeleri hazırlıyor. Teknolojik temelli sosyal inovasyon geliştiriyorlar. Tamamen YGA’nın oluşturduğu bilim setleriyle toplumun en ihtiyaç sahibi kesimlerine bilimi ulaştırıyoruz. Aslında bu çocuklar da özel okullarda okuyan çocuklarla eşit fırsatlara sahip oluyor. Burada da gördüğünüz deneyler 25 bin başvuru arasından seçilmiş projeleridir. 14 farklı ilden geliyorlar. Çocuklarımıza imkân verdiğimizde, yeniliğin sınırı yok" dedi.

Haberin Devamı

Her zaman umutlu olduklarını belirten Asude Altıntaş Güray, "Benim temel motivasyonum buradaki çocuklar. Onlar Türkiye’nin geleceği hem teknoloji kullanabiliyorlar hem de köklü anlamlı projeler üretebiliyorlar. Arada bizden bir şey çıkmaz diyoruz. Ama bu projeleri görünce bizim de inovasyonlar geliştirebileceğimizi inanıyorum" dedi.

İHA