Gündem 25 dakika ölü kalıp dirildi

25 dakika ölü kalıp dirildi

Paylaş
25 dakika ölü kalıp dirildi

Ağabeyiyle birlikte nehre uçtukları otomobilden cansız bedeni çıkarıldı ama 25 dakika sonra hayata döndü

Artvin'de sürücü kursu pistinde ağabeyinden araç kullanmayı öğrenirken Çoruh Nehri'ne uçan otomobilden cansız bedeni çıkarılan 15 yaşındaki Tayfun Genç, 25 dakika sonra hastenede yeniden hayata döndürüldü.

Kaza, dün öğleden sonra Korzul Mahallesi’nde meydana geldi. 24 yaşındaki Coşkun Genç, araç kullanmayı öğretmek istediği kardeşi Tayfun'u da yanına alarak otomobille, eskiden sürücü kursu pisti olarak kullanılan alana geldi.

Burada direksiyona geçen Tayfun Genç, aniden gaza yüklenince, geri viteste kaldığı ileri sürülen 08 AD 269 plakalı otomobil hareket etti ve demir korkulukları kırarak 10 metreden Çoruh Nehri'ne yuvarlandı.

2 SAATTE NORMAL SOLUNUMA GEÇTİ

Aracın üzerine çıkan Coşkun Genç gelen ekiplerce yaralı olarak kurtarıldı. Tayfun Genç ise otomobilden hayati fonksiyonları durmuş olarak çıkarıldı. Yaralı Çoşkun Genç ile kardeşi Tayfun'un cansız bedeni, kısa sürede Artvin Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Burada, Tayfun Genç'in duran kalbi, yaklaşık 25 dakika sonra yeniden çalıştırıldı. Kalp atımının başlamasından sonra tansiyon ve nabız giderek normale döndü, yapay solunuma bağlı olan Tayfun Genç, 2 saat sonra da normal solunuma başladı. Genç daha sonra da beyin ödemi nedeniyle Trabzon’a sevk edildi.

Ziya AKYILDIZ/ARTVİN, (DHA)