Gündem 25 kuruş için öldürdü, 15 yıl ceza aldı

25 kuruş için öldürdü, 15 yıl ceza aldı

Paylaş
25 kuruş için öldürdü, 15 yıl ceza aldı

Samsun'da, aldığı sigaraya yapılan 25 kuruşluk indirimi uygulamadığı için tartıştığı büfeciciyi öldüren Kerim Kaya, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Olay geçen yıl Temmuz ayında, merkez İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Kerim Kaya, büfe işleten Ekrem Eğribel'den sigara almaya gitti. Fiyatı 4.50 TL'den, 4.25 TL'ye düşen sigarayı eski fiyattan satan Eğribel'e, Kaya tepki gösterdi ve “İndirim oldu, neden uygulamıyorsun?” diye bağırdı.

İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. 2 kişi de karşılıklı tabancalarını çekerek birbirlerine ateş etmeye başladı. Çıkan çatışmada Kaya kasık, çene ve bacağına, Ekrem Eğribel de karnına isabet eden kurşunlarla yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Ekrem Eğribel yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavisi tamamlandıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan Kerim Kaya ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında ‘cinayet’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açılan Kerim Kaya, bugün son kez hakim karşısına çıktı.

BERAAT İSTEDİ

Önce büfeci Ekrem Eğribel'in kendisine ateş ettiğini söyleyen Kaya, “Yaralanmama rağmen kendisini ‘Ateş etme’ diye uyardım. Ama o devam edince ben de kendimi korudum. Hedef gözetmeden korkutmak amacıyla ateş ettim. Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa ‘cinayet’ ve ‘ruhsatsız silah bulnudurmak’ suçlarından toplam 15 yıl hapis cezası verdi. Kararın beğenmeyen ve beraatini isteyen Kerim Kaya, “Benim vicdanım rahat. Ben kendimi korudum” dedi ve tekrar cezaevine götürüldü.,

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)