Ekonomi 25 yaş ve üzeri araca vergi affı

25 yaş ve üzeri araca vergi affı

Paylaş
25 yaş ve üzeri araca vergi affı

Model yılı 1985 ve daha eski olan taşıtlar, 31 Aralık 2011'e kadar il özel idarelerine teslim edilirse bu taşıtlara ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile bu vergiye ait gecikme zammı, faizi ve cezaları silinecek

Tebliğ yayınlandı

Haberin Devamı

Hurdaya çıkarılan taşıtlarda vergi ve ceza silme işlemini düzenleyen Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; model yılı 1985 ve daha eski olan taşıtlar, 31 Aralık 2011’e kadar il özel idarelerine bedelsiz olarak teslim edilirse bu taşıtlara ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile bu vergiye ait gecikme zammı, faizi ve cezaları silinecek.

Makine Kimya’ya teslim

Taşıtlarını hurdaya çıkarmak isteyen araç sahipleri de bunları aynı tarihe kadar Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale, İzmir-Aliağa ve Kocaeli-Seymen hurda müdürlüklerine teslim ederse MTV ile gecikme zammı, faiz ve cezaları ortadan kalkacak. Hurdaya çıkarılan taşıtlara ilişkin olarak 28 Şubat 2009 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari cezalar silinecek.

Haberin Devamı

Dörtte biri ödenecek

28 Şubat 2009 itibarıyla mevcut olmayan ya da taşıt vasfını yitirmiş araç sahipleri ödenmemiş MTV’nin dörtte birini yatırdığında, kendilerine çıkarılan vergi, gecikme zammı ve faizi ile para cezalarını ödemeyecek.

Bu kişilerin MTV mükellefiyeti de sona erdirilecek. 25 Mayıs 1997’den önce noterden satışı yapılan taşıtların da tüm vergi ve cezaları ile gecikme faizleri silinecek.