Gündem 26 Ağustos'ta erken seçim mi var? (Dikkat çeken tarih)

26 Ağustos'ta erken seçim mi var? (Dikkat çeken tarih)

Paylaş
26 Ağustos'ta erken seçim mi var? (Dikkat çeken tarih)

Eğer Bahçeli'nin açıkladığı erken seçim tarihinde Türkiye sandık başına giderse, daha önceden yapılan tatil planlarının revize edilmesi gerekecek

Türkiye bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışını konuşuyor. Parti grubunda kameraların karşısına geçen MHP lideri Bahçeli, 3 Kasım 2019'da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Seçimi'nin öne alınarak 26 Ağustos 2018'de yapılmasını teklif etti.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur" dedi.


26 AĞUSTOS'UN ÖNEMİ


26 Ağustos 1071'de başlayan Malazgirt Savaşı'nda Alparslan, Bizans ordusunu yenerek Anadolu'nun kapılarını Türklere açtı. Öte yandan bundan tam 9 asır sonra 1922’de yine bir 26 Ağustos günü başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Yunan ordusunu bozguna uğratan Atatürk Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya gösterdi. Bahçeli grup konuşmasında bu iki duruma dikkat çekti.


Son Dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması

TATİL PLANLARI DEĞİŞECEK Mİ?


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim için işaret ettiği 26 Ağustos 2018 Pazar günü nedeniyle tatilcilerin planlarını değiştirmesi bekleniyor. Kurban Bayramı tatili 18 Ağustos'ta başlıyor. Tatilciler, 18 Ağustos günü tatile çıkma planı yapıyordu. 26 Ağustos da bu tatilin son gününe denk geliyor. Dört gün sonra ise 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili var. Pek çok tatilci bu dört günü yıllık izin alıp bayram tatiliyle birleştirerek iki haftalık tatil planlıyordu.

Eğer Bahçeli'nin işaret ettiği seçim takvimi hayata geçerse tatil planları da yeniden yapılacağa benziyor.