Mesut Yar 26 yılın alışkanlığı da önemli!
HABERİ PAYLAŞ

26 yılın alışkanlığı da önemli!

Haberin Devamı

Cesur ve Güzel (The Bold and the Beautiful) adlı efsane pembe dizi ilk kez Star TV’de yayınlanmıştı. Şimdi ise aynı adı taşıyan Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’lü yerli dizi yeni sezonda Star TV’de yayınlanacak... Pembe dizi müptelaları için 26 yıldır Cesur ve Güzel deyince akla fettan güzel Brooke ve onun vazgeçemediği aşkı Ridge gelir... Madem farklı bir isim bulunamadı o zaman dizi içerik açısından bir hayli güçlü olmalı ki asıl Cesur ve Güzel’in gölgesinde kalmasın... 26 yıl önceki mevzuu Kim hatırlar demeyin. Bazı izleyiciler gerçekten dizi kütüphanesi gibi geniş bir havsalaya sahip. Mesela, ben!

Pişik kurbanı olacaklar mı?

“Bu yaz yerli dizilerde neden okullar haziran ayında açılmadı? Neden okul öğrenci sahneleri göremedik?” derken Hangimiz Sevmedik (TRT1) ve Bodrum Masalı (Kanal D) dizileri bu merakı jet hızıyla giderdi... Her iki dizide de okullar açık ve öğrenciler okullarında vızıldıyorlar. Hadi Bodrum Masalı’nda gençler yazlık kıyafetleriyle gayet rahatlar. Hangimiz Sevmedik dizisinde ise karakterler yazın ortasında resmen kışı yaşıyorlar. Palto, ceket ve kazak gırla gidiyor... Hayır, ben izleyici olarak boğulma hissi yaşarken oyuncular nasıl oluyor da pişik mağduru olmuyorlar anlayabilmiş değilim. Yazık vallahi; bari yaz okulu filan yapsaydınız da biz de yaz günü fazladan klimaya abanmasaydık!

Rüzgar değil fırtına vallahi...

No: 309 (FOX) dizisinde Onur’un şoförü Samet, Lale’nin kız kardeşi Nergis’e kendisini zengin bir işadamı olarak tanıttı. Böylece Nergis ve Samet arasında duygusal bir ilişkinin başlaması daha kolay oldu. İlişkinin bu yalandan doğan komedi unsurlarını hep birlikte izliyoruz zaten... Aşk Laftan Anlamaz (Show TV) ve Yüksek Sosyete’de (Star TV) gerçek kimliğini saklayıp başkasının kimliğine bürünme temel hikaye olarak alınırken, bu dizide yan hikaye oldu. Kısacası No: 309 da bu yazın yalan rüzgarı modasına 309. sıradan girmiş oldu!

Çelenk filan güzel ama

1978 yapımı, Kemal Sunal’ın başrolünde olduğu Avanak Apti filminde Apti karakteri, umutsuzca aşık olduğu ses sanatçısı Nevin Şenses’e romantik bir hediye olarak üzerinde Ruhuna Fatiha yazan bir cenaze çelengi hediye etmişti... Aynı akşam aynı saatlerde yayınlanan Hangimiz Sevmedik (TRT 1) dizisinde ise Şener, kavuşamadığı aşkı Ayşen’e üzerinde Başımız Sağolsun; Hayat Sevince Güzel (FOX) dizisinde ise bir türlü vuslata eremeyen Osman da aşkı Emine’ye, Ruhuna El Fatiha yazan bir cenaze çelengi hediye etti... İki ayrı dizide iki ayrı karakter sevdiği kadına aşklarının büyüklüğünü göstermek için cenaze çelengi hediye edince insan haliyle geçen 38 yılda komedinin aynı yerde durduğu hissine kapılıyor. Hele bir de işler pişti olunca, vay anam!

Bitmeyen stajyerlik

Malumunuz, daha önceleri Doktorlar dizisinde duymaya alıştığımız asistan ve stajyer kavramlarını Kiralık Aşk (Star TV) dizisinden beri daha çok duyar olduk... Yüksek Sosyete (Star TV) dizisinde Ece’nin Mert’e asistan; Seviyor Sevmiyor (atv) dizisinde Yiğit’in Deniz’e stajyer; Aşk Laftan Anlamaz (Show TV) dizisinde Murat’ın Hayat’a asistan ve en son Gülümse Yeter (Show TV) dizisinde Doktor Seçil’in de meslektaşı Gül’e sürekli stajyer demesi bu kavramların da fazlasıyla sulandığının resmidir! Mesele şudur ki çok yakında “TV dizisinde stajyer rolünü üstlenecek stajyer oyunculara ihtiyaç vardır” ilanı görürsek şaşırmayacağım. Çünkü dizi ekranında ne asistanlık ne de stajyerlik bitecek gibi değil...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder