Gündem 260 metreden serbest atlayış

260 metreden serbest atlayış

Paylaş
260 metreden serbest atlayış

Rize’de 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında ’1. Hedef Paraşütü Yarışması’ düzenlendi. Paraşütçüler hedefe en yakın noktaya konmak için birbirleriyle yarışırken gösteri uçuşu yapan paraşütçü Cengiz Koçak 260 metre yükseklikten serbest atlayış yaptı.


Rize şehir merkezi üzerinde bulunan Çorapçılar Tepesinden iki kişilik paraşütle havalanan Koçak, yaklaşık 260 metre yükseklikten kendini boşluğa bıraktı. Bir süre sonra üzerindeki paraşütü açan Koçak, güvenli bir şekilde yere iniş yaptı.

Yüksek bir hızda serbest düşüş gerçekleştiren Koçak, kendisinin bina, anten ve köprülerden sürekli serbest atlayışlar yaptığını belirterek programı dolayısıyla Rize’de bulunduğunu ve festival olduğunu duyunca gelip serbest atlayış yaptığını söyledi.

Türkiye’nin değişik yerlerinden 19 sporcunun katıldığı yarışmada Ali Zaimoğlu birinci, Durmuş Efe Şahin ikinci ve Nedim Miraç Aybek üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan ve Erzincan’dan geldiğini söyleyen Ali Zaimoğlu, "Güzel bir etkinlik oldu. Bu spor Rize’de gelişirse çok daha yetenekli gençlerin çıkacağına inanıyoruz. Rize hedef yarışması için çok ideal bir yer. Hava çok stabil. Ulaşım kolay ve görsel açıdan insanların çok rahat izleyebileceği bir yer" dedi.