Gündem 27 kişilik basın açıklamasında 100 polis görev yaptı

27 kişilik basın açıklamasında 100 polis görev yaptı

Paylaş
27 kişilik basın açıklamasında 100 polis görev yaptı

Sivas'ta Demokrasi Platformu üyesi 27 kişi, kent meydanında basın açıklaması yaparak açlık grevlerinin durdurulmasını istedi. Basın açıklaması sırasında 100 polisin görev yapması dikkat çekti

Cezaevlerindeki açlık grevlerinin durdurulması için çeşitli sendika ve dernek temsilcilerinden oluşan Sivas Demokrasi Platformu üyelerinden oluşan grup açıklama yaptı. Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Cevat Aktaş, şunları söyledi:

"Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerinin 57’nci gününe geldiğimiz bugün, artan ölüm riskleri karşısında hepimiz kaygı duymaktayız. Bilindiği gibi 1980 yılından bu yana Türkiye cezaevlerinde 144 kişi açlık grevleri ve ölüm oruçları nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Bu durum toplum vicdanında derin yaralar açmış, ülkemizin insan hakları karnesine kara bir leke olarak geçmiştir. Bugünkü açlık grevlerinin de ölümlerle sonuçlanma riski yüksektir. Söz konusu olan insan yaşamıdır. Geçmişte yaşadığımız acıların tekrarlanması için herkes sorumluluk ile davranmalıdır."

Açıklamanın ardından gurup olaysız dağıldı. Kent meydanında yapılan basın açıklamasına grup adına 27 kişi katılırken, 100 polisin tedbir alması ise dikkat çekti.

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)