Gündem 27 kişinin ödü koptu!

27 kişinin ödü koptu!

Paylaş
27 kişinin ödü koptu!

27 kişinin ödü koptu!

Van’ın Çatak ilçesinde özel bir şirkete ait taş ocağında, dinamitin haber verilmeden patlatılması sonucu, korku ve panik yaşayan 27 kişi hastanelik oldu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Ağaçlık köyü yakınındaki özel bir şirkete ait taş ocağında, vatandaşlara haber verilmeden dinamit patlatıldı.
Patlamanın etkisiyle gürültü ile sarsılan Ağaçlık köyü sakinleri, büyük korku ve panik yaşadı. Toz bulutu ve kötü kokunun yayıldığı köyde, 10’u çocuk 27 kişi fenalaştı.

Olayın güvenlik güçlerine ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirilmesinin ardından köye giden sağlık ekipleri, 27 kişiyi köydeki ilk müdahalenin ardından cankurtaranlarla Çatak Devlet Hastanesine kaldırdı.

Köy Muhtarı Salih Kalaç, taş ocağında zaman zaman küçük çaplı patlama olduğunu, ancak patlama öncesinde camiden anons yapılarak, köylülerin haberdar edildiğini belirtti.

Son patlamanın, şirket yetkilileri tarafından köylülerden habersiz gerçekleştirildiğini vurgulayan Kalaç, "Evde oturduğum esnada ne olduğunu anlamadığımız büyük bir gürültü ile sarsıldık. Patlamanın etkisiyle köydeki birçok kişi şoka girdi. Ben de durumu sağlık ekiplerine bildirerek, yardım istedim" dedi.

Haberin Devamı

Taş ocağı sahiplerinden şikayetçi olduklarını bildiren Kalaç, patlamanın ardından bazı evlerde de hasar oluştuğunu kaydetti.