Ekonomi 270 bin KOBİ'ye 6.5 milyar TL kredi

270 bin KOBİ'ye 6.5 milyar TL kredi

Paylaş
270 bin KOBİ'ye 6.5 milyar TL kredi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 270 bin KOBİ'nin 6.5 milyar lira kredi kullandığını açıkladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "KOBİ'lere kredi için 770 bin talep geldi. 460 bin KOBİ'ye bu kredileri verebileceğimizi düşündük. Büyüklüklerine göre bazılarına 20 bin bazılarına 30 bin, bazılarına da 50 bin liralık kredi imkanı tanındı. Bugüne kadar toplamda 270 bin KOBİ, 6.5 milyar liralık kredi kullandı" dedi.

Hükümet geçtiğimiz yıl kasım ayında KOBİ'leri güçlendirmek için Kredi Garanti Fonu'nu kullanarak ilave 17 milyar liralık bir fon getirildiğini duyurmuştu. Başbakan Binali Yıldırım, şubat ayında yaptığı açıklamada, bu düzenleme kapsamında KOBİ'lere 11 milyar liralık nakit kaynak sağlayacaklarını söylemişti.

Öte yandan hükümet, başlangıçta 15 bin başvuru sınırı koyduğu KOBİ kredisi için, yılbaşında bu sınırı kaldırmıştı.


"SANAYİCİNİN YÜKÜ HAFİFLETİLDİ"


Özlü geçtiğimiz günlerde yasalaşan Üretim Reformu Paketi'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Özlü, "Düzenleme fabrikaların haftasonu izin almadan çalışabilmelerini öngörüyor. Sadece bu, 230 milyon liralık bir yükü sanayicinin üzerinden alıyor. Ayrıca organize sanayi bölgelerinde satış ve devirlerden vergi ve harç yükünü de kaldırıyor. Bununla da sanayicinin 1.5 milyar liralık bir yükünü hafifletmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanayide üretimi teşvik etmek amacıyla Parlamento'da pazar gecesi yasalaşan pakette yer alan zeytinlik ve meralara sanayi tesisi kurulabilmesinin önünü açan maddeler muhalefetin itirazları sonucu çıkarılmıştı.

Haberin Devamı