Spor 29 bin kilometre yol yapacak ve 1 yıl sonra ülkeye geri dönecek

29 bin kilometre yol yapacak ve 1 yıl sonra ülkeye geri dönecek

Paylaş
29 bin kilometre yol yapacak ve 1 yıl sonra ülkeye geri dönecek

Bodrum’dan yelkenli teknesi ile denize açılan Akın Akbalık önce Atlantic Rally For Cruises'e oradan da Karayipler’e geçecek. Toplamda 18 bin mil (28.968,192 km) yol yapacak olan sporcunun yelkenlisi ile çıktığı yolculukta kendisine 3 kişi de eşlik edecek.

Bodrum’da yaşayan yat eğitmeni Akın Akbalık, 12 metrelik 'Ares' isimli teknesiyle Atlantik Okyanusu'nun geçerek Atlantic Rally For Cruises yarışında Türkiye'yi temsil edecek. Akbalık, 330 yatın katılacağı 3 bin millik yarışa gitmek için 40 gün gece gündüz denizde yolculuk yapacak. 25 gün sürecek yarışların ardından yoluna devam edecek olan Akın Akbalık'ın, 365 gün sonra yeniden Bodrum’da olmayı planlıyor. Yarışların ardından Karayipler’e gidecek olan sporcu, toplamda 18 bin mil (28.968,192 km) deniz yolculuğu yapacak.



Bugün öğlen saatlerinde 3 arkadaşı ile birlikte denize açılan Akbalık’ı yakınları da yalnız bırakmadı. Yaklaşık 150 kişi, Akbalık ve mürettebatını uğurlamak için marinaya geldi. Herkes ile teker teker vedalaşan Akın Akbalık, daha sonra açık denizlere yelken açtı.



Yelkenini denize açılmadan önce gazetecilerin sorularını da yanıtlayan yelken eğitmeni Akbalık, "Ben yelkenli yatçılık eğitmeniyim. TYF'de de eğitmenim. Benden sonraki nesle edindiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum. Bayrağımız ne kadar çok dünya sularında gezerse bizler için o kadar kıymetlidir. Yarış yaklaşık bir ay sürecek ama gidiş ve geliş fırtına mevsimlerini bekliyoruz. Fırtınaların dindiği zamandan sonra bir arada 5 aylık bir fırtına mevsimi daha olacak. O dönemi Karayipler'de geçirdikten sonra tekrar dönüş yolculuğu yapacağız. Bu da yaklaşık bir yıllık bir süreç. Bu süreçte daha önceden yetiştirdiğim birçok öğrencim, arkadaşlarım eşlik edecek. Onlar da hem açık deniz tecrübelerini arttıracaklar, hem de dünya denizlerinde boy gösterme şansı bulacaklar. Fırsat ve imkan bulduk, destek aldık. Heyecandan daha çok keyif var. Dünya denizlerinden bayrağımızı dalgalandırmak benim için çok keyifli. Bu seyir için mide ameliyatı oldum. 110 kilodan 67 kiloya indim ve programlı spor yaptım. Bu kiloyla bu yolu tamamlama şansım yoktu" diye konuştu.

Haberin Devamı