Bilim - Teknoloji 2K Games tepki çekmeye devam ediyor
Paylaş
2K Games tepki çekmeye devam ediyor

Normalde bir oyun aldığınızda o oyundaki karakterleri tam anlamı ile kontrol etmek istersiniz. Fakat 2K Games gibi firmalar, artık oyundaki karakterleri bile pazarlama malzemesi olarak kullanmaya başlamış durumda

Son dönemde oyun yapımcılarının para kazanma hırsı ayyuka çıkmış durumda. Önceden bir oyun satışa sunulur ve oyuncular bir daha bu oyun için ekstradan para ödemezdi. Sonradan DLC denilen bir sistem getirildi. İlk zamanlar bu sistem çerçevesinde oyunlara yeni oynanabilir bölümler eklendi.

Yani yine para verip mini bir oyun alıyorduk. Ana oyun 8-9 saat sürüyorsa, DLC paketleri 2-3 saat sürüyordu. Oyuncular bu durumu çok da yadırgamadı. Fakat günümüze geldiğimizde işin bambaşka bir boyuta ulaştığını görüyoruz. Zira 2K Games gibi firmalar, artık oyunda bulunması gereken şeyleri bile parayla satmaya başladılar.

Bilindiği üzere kısa süre önce WWE 2K18 satışa sunuldu. 2K Sports, oyunda mikro ödeme sisteminin bulunmayacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası, 2K Games’in bir nebze de olsa akıllandığını düşünmüştük fakat işin aslı pek de böyle değilmiş. Zira yapımcı stüdyo şimdi de bazı karakterlerin hareketlerini parayla satmaya başladı. Şöyle düşünün…

Bir dövüş oyunu satın alıyorsunuz, o da ne karakteriniz tekme atamıyor. Tekme atması için ayrıca satılan bir paketi satın almanız gerekiyor. İşte artık oyun yapımcılarının saçmalıkları bu boyutlara ulaşmış durumda.

The Punisher 2. Sezon onayını aldı

Haberin Devamı