Prof. Dr. Derin Kösebay 3-4 ay beklemek şart
HABERİ PAYLAŞ

3-4 ay beklemek şart

Erkek kısırlığının en önemli nedenlerinden biri olan varikoselin ameliyatı başarılı şekilde yapılmışsa sperm sayınız yüzde 80 ihtimalle artacaktır. Sperm hücrelerinin 72 günde oluştuğunu ve doğru sonuç için 3-4 ay beklemeniz gerektiğini unutmayın

SORU: Neden kan geliyor?

56 yaşındayım ve idrara çıktığımda pıhtılı kan geldiğini gördüm. Acaba bu durum neden kaynaklanıyor? Kötü bir şey olabilir mi?

CEVAP

Pıhtılı veya pıhtısız idrarından kan gelen her kişi aksi ispat edilene kadar olası bir idrar yolu kanseri hastası olarak değerlendirilir ve üriner sistemin bu açıdan tam bir değerlendirmesi yapılır. İdrar yolu iltihapları, böbrek taşları, prostat büyümesi gibi bir çok sebebin bu tip kanamalara neden olabileceğini göz önünde tutarak fazla da endişe etmeyin ama yukarıda bahsettiğim olumsuz ihtimal nedeni ile en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı

SORU: Sperm sayım neden yükselmedi?

2 ay önce çitf taraflı varikosel ameliyatı geçirdim. Ameliyatım başarılı olduğu söyledi. Ama test yaptırdım ve sperm sayılarımın yükselmediğini öğrendim. Bunun için ne yapabilirim?

CEVAP

Sperm hücreleri ortalama 72 günde oluştuğundan, 3-4 aydan önce varikosel ameliyatından fayda beklememelisiniz. Ayrıca eğer gerçekten varikoseliniz varsa ve ameliyat tercihen mikrocerrahi teknik ile ve başarılı olarak uygulanmış ise yüzde 80 ihtimal ile sperm değerlerinizde kalıcı artış görülecektir. Bu durumda ameliyat öncesi sperm değerleriniz de önem taşır, ameliyattan faydalanarak sperm değerlerinizin düzelme göstermesi tek başına hamilelik sağlanabileceği anlamına gelmez. Eğer sayılarınız yeterli ise rahim içi aşılama da düşünülmesi gereken bir yöntemdir.

SORU: Hemen akıntı oluyor

24 yaşındayım. İlgi duyduğum, duygusallık yaşadığım kızla konuştuğumda, yan yana oturduğumda, elini tuttuğumda penisim sertleşiyor, kısmen akıntı oluyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Bu tamamen fizyolojik bir refleks ile salgı bezlerinizin harekete geçmesinden oluşuyor. Gelen kayganlaştırıcı salgıdır, meni değil. Bu durum hastalık olmadığından, herhangi bir tedavi de gerekmez. Limon görünce ağız sulanması da bu şekilde bir reflekstir. Tamamen insani ve normal bir durum, bir sorununuz yok.

Haberin Devamı

SORU: İsteksizlik yüzünden zor durumdayım

39 yaşındayım ve 11 yıllk evliyim. Sorunum cinsel isteksizlik. Bir ay ilişkiye girmesem aklıma gelmiyor. Bir de ilişkiye başladıktan sonra ereksiyon halimi koruyamıyorum. Ancak ilaç alınca ereksiyonu sağlayabiliyorum. Acaba vücudumda bir maddenin eksikliği mi var? Şekerimi ölçtürdüm normal çıktı.Testosteron eksikliği olabilir mi? Bunun bir çaresi yok mu?

CEVAP

İsteksizlik ve iktidarsızlık farklı konulardır. Ama başarısızlık ve stres, zaman ile isteksizlik nedeni de olabilir. Cinsel isteksizlik hormonal veya psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Androloji konusu ile ilgilenen bir üroloji uzmanına başvurunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder