Cumartesi Postası '3 Adam' dağılamaz çünkü o bir yaşam biçimi

'3 Adam' dağılamaz çünkü o bir yaşam biçimi

Paylaş
'3 Adam' dağılamaz çünkü o bir yaşam biçimi

Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’ın başrollerini paylaştığı ‘Yol Arkadaşım’ dün vizyona girdi. ‘3 Adam’ın ikisiyle yeni filmlerini, filmde olmayan ‘3’üncü Adam’ Eser Yenenler’i ve 20 yıllık dostluklarını konuştuk

Selin Keleş
selin.keles@posta.com.tr


Hem iş hem de özel hayatınızda birliktesiniz. Sizi herkes ‘3 Adam’ olarak biliyor. Kaç yıllık arkadaşsınız?

İbrahim Büyükak: 20 yıllık arkadaşız. Bursa’da lisedeyken tanıştık. Liseden sonra Oğuzhan ile Eser (Yenenler) İstanbul’da aynı evde kalmaya başladı. Ben de arada onlarda kalıyordum. Skeçler yazıyorduk. Birbirimizi zaten seviyorduk ama giderek daha çok bağlandık. Üçümüzün de aynı kafada olduğunu gördük.

Oğuzhan Koç: Yemekte muhabbet ederken bir fikir çıkıyor, sıradan bir akşam yemeği birden iş toplantısına dönüşüyor. O yüzden iş ve özel hayatımız birbiriyle çok bağlantılı.

Sinema filminde birlikte rol almak nasıl bir deneyimdi?

İ.B.:
‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ döneminde birlikte o kadar çok oynadık ki. Bunun da faydasını gördük. Çünkü filmde kısıtlı zamanda hızla çekim yapmak zorundasınız. Sahnede aklımıza bir hareket geldiğinde, biri onu doğaçladığı andan itibaren diğeri ona hemen karşılığını veriyor. Acayip uyumluyuz.


GÜLDÜRMEK ZOR İŞ


Kendi yapım şirketinizi de kurdunuz...

İ.B.:
Evet. Ayrıca ‘3 Adam’ sadece bir program değil, bizim için bir yaşam biçimi. Bir ara haberler oldu, “dağıldılar” diye. ‘3 Adam’ dağılamaz çünkü bu bir televizyon projesi değil. Bizim hayat projemiz. Hayat şeklimiz, yaşam tarzımız. ‘3 Adam’, 1 yaşam tarzı.

‘Yol Arkadaşım’ filminin çıkış noktası nedir?

İ.B.:
Kurban Bayramı trafiği haberlerinden esinlendim. Aklımda ilaç mümessili karakteri ve o meşhur araba fikri belirmeye başladı. Hikayedeki telefon uygulaması ‘Yol Arkadaşım’ da filme adını verdi.

Beklentiniz gişe mi, yoksa insanların seveceği bir film mi?

O.K:
Umuyoruz ikisi paralel gider. Bize soğuk bakanları da bu hikayeyle kazanacağımıza inanıyoruz. Seyirciyle birlikte güleceğimizi düşünüyoruz.

Hep komediye mi devam edeceksiniz?

İ.B.:
Şu an komedi yapmaktan çok hoşlanıyoruz. Ben 33 yaşındayım, Oğuzhan 31 yaşında. Ama insan değişiyor. Ve insan sadece tek duygudan ibaret değil.

O.K.: Hayatın dramını komedi yoluyla anlatmak istedik. Bu filmi drama olarak da çekebilirdik. Ama biz çok seviyoruz gülmeyi, eğlenmeyi. Zaten her şey moral bozucu ve insanları güldürmek gayet zor ve kıymetli. Zor olanı yapmaya çalışıyoruz. Gücümüz yettiğince güldürmek istiyoruz.

Filmin çıkış şarkısı ‘Vermem Seni Ellere’. Harun Kolçak şarkısı... Filmdeki bütün şarkıları siz mi seslendiriyorsunuz?

O.K.: Evet, şakaları İbo yapıyor, şarkıları ben söylüyorum.



Oyuncu seçimini nasıl yaptınız?

İ.B.:
Oğuzhan’ın filme dahil olacağı son anda belli oldu. Role baktıkça en iyi Oğuzhan’ın canlandırabileceğine inandım. O da kabul etti. Emre Kınay, Aslı Bekiroğlu, Eda Ece herkes rolüne uygun oldu.

Eser neden yok filmde?

İ.B.:
Eser, konuk oyuncu olarak var. Film iki başrollü, ‘3 Adam’ için yazılmadı. Oğuzhan da sonradan dahil oldu. İkimizin oynamasını en çok isteyen de Eser’di.

İleride belki üçünüzün filmi olur?

İ.B.:
Olabilir tabii. ‘3 Adam’ tuttu diye her yerde üç kişi olmak zorunda değiliz. Seyirciyi şaşırtmak lazım. Ama nedense bir grup oluştuğunda “Ayrılsınlar” diye bir ısrar da oluşuyor.

O.K.: Bir Allahın kulu da demiyor ki, “Ne güzel 20 yıldır arkadaşsınız, televizyon programı yapıyorsunuz...”

İ.B: Üçümüz de kariyerimize birbirimiz olmadan devam edebiliriz. Zaten güzel olan beraber başarmak, hatta daha da güzel olanı beraber de başaramamak. Çünkü hayat böyle.


ESER’İ GÜNAH KEÇİSİ YAPTILAR


Murat Boz Aslı Enver ayrılığında ve Merve Boluğur Murat Dalkılıç boşanmasında Eser’in rol oynadığı iddia edildi. Nedir sizin düşünceniz?

İ.B.:
Eser kimseyi ayırmadı. Onu yakından tanıyan her insanın, gazetecilerin bile bilmesine rağmen, zevkli olduğu için bu konuyu konuştular. Eser o kadar bonkördür ki, evinin kapısı her saat açıktır. Dün evinde 20 kişi maç izledik, yedik içtik, muhabbet ettik. Adının böyle bir şeyle anılması o kadar komik ki.

O.K.: Es geçtiğimiz bir şey var. Cümlenin kendisi mantıksız: “Eser ayırır.” Şöyle düşünün, sizin sevgiliniz var, ben bu konuda ne yapabilirim? İki aklıselim, birbirini seven insanı nasıl ayırabilirim?

Evet, sizin de ilişkileriniz var, uzun zamandır devam eden...

O.K.:
Biz de espri yapıyoruz, “Eser ayırsa, bizden başlardı” diye.

İ.B.: Eser’i günah keçisi yapmak istediler. Ama Eser dünyanın en tatlı adamıdır. Bu konunun bu kadar uzamasının tek sebebi yeni bir konu bulamamaları. Bilakis Eser herkesin buluşma noktasıdır. Bu konu da kapansın artık, yeter!


BİRBİRİNİZE FİLMLE ALAKALI BİR SORU SORUN


İBRAHİM BÜYÜKAK SORUYOR: Beni hiç tanımıyor olsaydın, bu filmin içinde yer almak ister miydin?

Oğuzhan Koç: Seni tanımıyor olsaydım sana mesafeli yaklaşırdım. Çünkü hakikaten iddialı ve köşeli bir adamsın. Bazen müthiş zekice konuşuyorsun, inanamıyor insan. Bazen de diyorsun ki bu adam acaba fazla mı gürültülü. Ama senaryoyu okuduğumda balıklama atlardım. O yüzden tanımasam da oynardım.












OĞUZHAN KOÇ SORUYOR: Beni hiç tanımamış olsaydın, bu rolü bana getirir miydin?

İbrahim Büyükak:
Komik ama sakin bir adamsın. İnsanlar senin için komedyen mi değil mi diye arada kalabiliyor. Senin enerjinin ve oyun gücünün tam anlaşıldığını düşünmüyorum. Ama filmi izleyenler diyecekler ki Türkiye’nin en iyi komedi oyuncularından biri. Mesela bu filmden sonra sana bir senaryo yolladığımda “İbo sana yeni numaramı vermedim mi ben ya, nasıl olur” diye bir cevap gelebilir.

Haberin Devamı