Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 3 aydan fazla zaman gerek
HABERİ PAYLAŞ

3 aydan fazla zaman gerek

Haberin Devamı

Sperm sayısı ve kalitesinde sorun yaratan varikosel (testis toplardamarlarındaki varisleşme) uzman ellerde yapılan ameliyatla ortadan kaldırılır. Bu sayede sperm sayısı artış gösterir. Acele etmeyin çünkü doğru sonuç için 3 aydan fazla zaman gerekir.

SORU: Yollar tıkanır mı?

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapa yapa meni yollarında tıkanıklık söz konusu olur mu?

CEVAP

Mastürbasyon aşırıya kaçılmadığında partneri olmaya kişiler için sağlıklı bir boşalma yöntemidir, hiçbir sorun yaratmaz. Gençlerin hormonlarını yüksek olduğu ve uygun sosyal ortamda cinsel partner bulamadıkları hallerde gün aşırı veya günde bir defayı geçmemek üzere mastürbasyon yapmaları fizyolojik olarak gayet normal ve sağlıklı bir durumdur.

SORU: Sol testisim şişti

1 yıl önce varikosel ameliyatı oldum. Ameliyattan önceki sperm sayım 58 milyon. Ameliyattan sonraki ise 120 milyon. Ancak sol testisimde şişme oluştu ve geçmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Varikosel ameliyatı sonrası yumurtanın zarları arasında sıvı toplanarak şişkinlik oluşmasına hidrosel denilir. Yumurtanın ısı dengesini ve kanlanmasını etkileyerek doğurganlığı olumsuz etkileyen bir durumdur. Varkosel ameliyatının mikrocerrahi ile yapılmadığı hallerde lenf kanallarının zarar görmesi ile oluşan bir komplikasyondur. Bu durumdan ameliyatsız kurtulmanız maalesef mümkün değildir.

SORU: Sayı yükselmedi

3 ay önce varikosel ameliyatı oldum ve 3 ayın sonunda tahlilleri yaptırdım. Sperm sayısı düşük çıktı. Bunun nedeni ameliyatın iyi yapılmaması mı?

CEVAP

Varikosel ameliyatından sadece 3 ay sonra ortaya çıkan sonuçlar ile karar verilemez, birkaç ay daha sabretmelisiniz. Varikosel ameliyatı gerçekten varikoseli olan hastalara, tercihen mikrocerrahi teknik ile başarılı olarak yapılır, varikosel tam olarak ortadan kaldırılır ve ameliyat ile ilgili bir sorun oluşmaz ise yüzde 80’den fazla başarı sağlamakta ve olumlu netice vermektedir.

SORU: Prostat mı büyüyor?

53 yaşındayım. İdrarımda tazyik azalması ve az da olsa sonunda damlama oluyor. Prostat sorunum mu var? Prostat büyümesi cinsel ilişkiyi kısaca sertleşmeyi engeller mi? Sertleşme problemim oluşmaya başladı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Prostat sorunu ve sertleşme sorunları ilerleyen yaşla birlikte görülebilirlerse de birbirlerinin sebebi olarak görülmemelidir. Gençliğinizdeki kadar rahat idrar yapamamayı ve cinsel performansın düşmesini yaş olarak normal karşılamalısınız. Bir noktaya kadar bunlar tabii olarak ortaya çıkan durumlardır. Örneğin 50’li yaşlarda 20’li yaşlarınızdaki kadar hızlı da koşamazsınız ama bunu fazla da dert edip hekimlere başvurmazsınız! Bununla birlikte ilişkiyi zorlaştıracak kadar sertleşme sorunu veya yaşamınızı etkileyecek kadar sık ve zorlanarak idrar yapma şikayetleri bir üroloji uzmanından tıbbi yardım almanız gereken durumlardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder