Gündem 3 aylık Filiz'i dövdüler mi?

3 aylık Filiz'i dövdüler mi?

Paylaş
3 aylık Filiz'i dövdüler mi?

3 aylık Filiz'i dövdüler mi?

Antalya'nın Finike İlçesi'nde 14 gün önce kanepeden düştüğü iddiasıyla hastaneye götürülen 3 aylık Filiz Ç., yaşam savaşı veriyor. Kafasında büyük bir yara izi olan ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar görülen minik Filiz'in başına gelenler, Adli Tıp Kurumu raporundan sonra aydınlığa kavuşacak.

Vücudundaki izler ve kafasındaki büyük yara ile 5 Mart'ta Finike Devlet Hastanesi'ne getirilen Filiz Ç., durumunun ağır olması üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edildi. Beyin kanaması geçirdiği teşhisi konulan Filiz Ç.'nin vücudunda morluklara ve bazı izlere rastlanırken, bunların dayak sonucu oluştuğu iddia edildi. Burada yapılan muayenenin ardından doktorlar, minik Filiz'in durumunu Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na bildirdi. Filiz Ç.'nin tedavisi devam ederken Adli Tıp uzmanlarının konuyla rapor hazırladıkları belirtildi.

Minik Filiz'in hastaneye kaldırıldığı günden itibaren yanında refakatçilik yapan ve babaannesi olduğunu ileri süren Mürüvvet Geçtun, bebeğin durumunun iyiye gittiğini söyledi. Gelininden 14 gün önce gelen "Filiz yataktan düştü hastanede bekliyoruz" telefonu ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldiğini söyleyen Geçtun, "Geldiğimde çocuğun ne annesi vardı, ne de babası. 14 gündür beni aramıyorlar. Çocuklarını da görmeye gelmediler. Bana yataktan düştü dediler ama çocuk çok zor günler geçirdi. Başındaki yara çok zor iyileşti" diye konuştu.

Anne H.T. ve dini nikahla birlikte yaşadığı R.K.'nın hastaneye gelmemesi nedeniyle minik Filiz ile Mürüvvet Geçtun'un masraflarının hastane personeli ve diğer refakatçiler tarafından karşılandığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, Filiz Ç'nin durumuyla ilgili hastaneden rapor beklendiğini, dayak iddialarına yönelik saptamaların kesinleşmesi halinde bebeğin tedavisinin ardından koruma altına alınabileceğini bildirdi.